Tripadvisor zet Bangkok in de etalage


’s Werelds grootste internationale reiswebsite TripAdvisor heeft de top 25 bezienswaardigheden van Azië samengesteld in de Traveler’s Choice listings van 2017. De lijst is gebaseerd op de reviews en beoordelingen van reizigers op de TripAdvisor website in de afgelopen 12 maanden. Drie van Thailand’s meest iconische bezienswaardigheden, allemaal gelegen in Bangkok, hebben een plaats gekregen op de lijst.

Wat Pho (de Tempel van de Liggende Boeddha), de Grand Palace en Wat Phra Kaeo (de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha), allemaal gelegen op Bangkok’s historische Rattanakosin eiland, worden in de top 25 lijst genoemd op respectievelijk de 4e, 9e en 14e plaats. Deze drie bezienswaardigheden worden beschouwd als een aantal van de top toeristische attracties van Thailand en verschijnen regelmatig in internationale must-see lijsten.

Wat Pho
Wat Pho of de Tempel van de Liggende Boeddha is de grootste en oudste tempel van Bangkok en staat ook op de 21ste plaats in de TripAdvisor top 25 bezienswaardigheden ter wereld van 2017. De tempel staat bekend om zijn enorme liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog die volledig bedekt is met bladgoud. Een leuk feitje is dat Wat Pho ook wel wordt gezien als een van de meest toonaangevende massagescholen van Thailand, dus je kunt er ook een geweldige traditionele massage krijgen.

Grand Palace en Wat Phra Kaew
De Grand Palace, het Koninklijk Paleis van Bangkok, is een van de populairste bezienswaardigheden van Thailand. Het paleis is van 1782 tot 1925 de officiële verblijfplaats geweest van de koningen van Siam, en later Thailand. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor bijzondere gelegenheden. Het totale complex omvat ongeveer 2,5 vierkante kilometer en bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan de belangrijkste Wat Phra Kaeo ofwel de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha is. Zoals de naam al verraadt, staat deze tempel bekend om zijn Smaragdgroene Boeddha: het heiligste Boeddhabeeld in Thailand. Mensen vanuit de hele wereld komen naar Wat Phra Kaeo om dit beeldje van slechts 66cm te bewonderen.

Kijk voor meer informatie over Thailand op www.tourismthailand.org.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.