Vogelsberg: In het land van kastelen en vulkanen


Een zomerrodelbaan in Vogelsberg.

Fietspaden met mooi, glad asfalt, waarop men de wielen kan laten snorren, en authentieke basaltrotsen, die bol staan van de sagen en sprookjes. Op slechts een uur ten noorden van Frankfurt ontdekken natuurliefhebbers in de vulkaanregio Vogelsberg iedere dag iets nieuws. De Vulkanradweg volgt tussen Altenstadt en Schlitz een voormalig spoortracé. Wanneer men in het midden begint, bij het hoogste punt in Hartmannshain, is de route zelfs zeer geschikt voor kinderen, longboarders, handbikers en inline-skaters. En bergop? Dat is van mei tot oktober heel eenvoudig met de Vogelsberger VulkanExpress, de bus met fietsaanhanger! Kleine, maar fijne camperplaatsen bij de historische vakwerksteden bieden de mogelijkheid om cultuur en natuur nauw met elkaar te verbinden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.