Dakar Rally 2018 voert door Peru


De Dakar Rally keert na 5 jaar terug naar Peru. De rally begint op 6 januari 2018 in de Peruaanse hoofdstad Lima en zal de Zuid-Peruaanse steden Ica, Arequipa en Puno passeren, om op 11 januari de tocht door Bolivia voort te zetten. De Peruaanse regering verklaarde onlangs dat de Dakar Rally 2018 ecologisch- en cultureel verantwoord zal zijn en dat bescherming van het archeologische erfgoed voorop staat.

Cordoba

Het gastheer zijn van de avontuurlijke rally is voor het land van de Inca’s van nationaal belang: Peru wil op deze manier de wereld kennis laten maken met de sportieve kant van het land. De 40e editie van het spectaculaire avontuur eindigt op 20 januari in de Argentijnse stad Cordoba.
“We zullen alles in het werk stellen om van de Dakar Rally een succesvol en ecologisch- en cultureel verantwoord evenement te maken. Het Ministerie van Milieu en het Ministerie van Cultuur heeft in samenwerking met de nationale dienst van beschermde natuurgebieden van de staat (Sernanp) er voor gezorgd dat de uitgezette route geen schade aan de omgeving kan toebrengen. Het belang van ons culturele- en archeologische erfgoed staat voorop. Ook vragen wij het publiek om de natuurlijke en archeologische gebieden met respect te behandelen”, aldus minister Eduardo Ferreyros, hoofd van Mincetur.

Nationaal belang

De Dakar Rally wordt in 190 landen uitgezonden en dat houdt in dat de hele wereld kennis kan maken met de sportieve kant van Peru. “We hopen dat de Dakar Rally bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van het toerisme in de Peruaanse woestijn en dat liefhebbers van avontuurlijke sporten inzien dat Peru de perfecte plek is voor ‘thrillseekers’”, aldus minister Eduardo Ferreyros. Uiteraard is ook het economische belang van dit soort grootschalige evenementen enorm. Hotels, transportbedrijven, restaurants: allen profiteren ze van een wedstrijd als de Dakar Rally.

Dakar Rally

De Dakar Rally is ’s werelds zwaarste rally voor auto’s, vrachtwagens, quads en motoren, die jaarlijks wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation (ASO). Op 26 december 1978 startte de eerste Parijs-Dakar vanaf de Place du Trocadéro. 170 deelnemers reden 10.000 kilometer door Frankrijk om uiteindelijk in het Senegalese Dakar te eindigen. Tussen 1995 en 2009 startte de avontuurlijke rally in Europese steden als Barcelona en Lissabon. Sinds 2009 vindt Dakar plaats in Zuid-Amerika. Peru is voor het eerst sinds 2013 weer opgenomen in het routeschema van Dakar. Afgelopen editie deden maar liefst 34 Nederlandse teams (14,2%) mee aan de wedstrijd, daarmee vormde Nederland, na Frankrijk, de tweede nationaliteit.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.