Grootste indoor glijbaan ter wereld in Drenthe

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, heeft drie spectaculaire indoor waterglijbanen – waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld geopend. Met de bouw van de exclusieve glijbanen investeert het resort 7,5 miljoen euro. Er zijn plannen om in de komende jaren nog twee glijbanen toe te voegen.

Vanuit een in Drentse stijl gebouwde glijbaantoren kunnen gasten voor drie verschillende afdalingen kiezen; de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan in de Benelux en de hoogste en steilste speedslide van Nederland. In totaal hebben de drie glijbanen een lengte van 422 meter. Bij de bouw zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik en de glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimaal energieverbruik.

Beleving voor hele familie

“De combinatie van deze glijbanen zal vooral ook families met kinderen aanspreken, evenals tieners. Hiermee creëren we de ultieme beleving voor onze gasten,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks. “Gasten geven aan dat waterpret een onlosmakelijk onderdeel vormt van hun totale vakantiebeleving. Twee weken geleden nog ontving Hof van Saksen voor het derde achtereenvolgende jaar het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk in de categorie ‘Vakantie met overdekt zwembad’, nadat gasten massaal hun stem uitbrachten.”
Voor de bouw van de waterglijbanen is men niet over één nacht ijs gegaan. Wereldwijd zijn luxe resorts en exclusieve waterattracties bezocht om uiteindelijk zelf deze unieke glijbanen samen te stellen voor Hof van Saksen. General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Wij willen gasten blijven verrassen en hen steeds iets nieuws bieden. Nergens anders vind je zulke waterglijbanen voor het hele gezin.”

Hoe gaat het?

  • In de grootste indoor glijbaan ter wereld kun je met vier personen tegelijk in een band en kom je na een vrije val van 10 meter met 50 km per uur in de trechter, die een diameter heeft van 19 meter.
  • De tweede glijbaan is met een hoogte van 18,5 meter de hoogste bandenglijbaan in de Benelux. Hier kun je met twee personen tegelijk af en kun je zelf de lichteffecten kiezen. Tijdens de ride draai je vier keer 360 graden.
  • De derde glijbaan, de hoogste en steilste indoor speedslide in Nederland, is een bodyslide waarin snelheden tot 60 km per uur worden bereikt. Die zal de echte waaghalzen aanspreken.
  • De drie glijbanen zijn toegankelijk vanuit een in Drentse stijl gebouwde glijbaantoren van 25 meter hoogte.
  • De waterglijbanen zijn exclusief toegankelijk voor de gasten van Hof van Saksen. Indien de bezetting dit toelaat is er ook ruimte voor daggasten van buiten het resort.

Restaurants

In de afgelopen jaren hebben op Hof van Saksen al vele vernieuwingen en innovaties plaatsgevonden in de boerderijen, de faciliteiten en in het activiteitenaanbod om een exclusief resort te blijven dat zich internationaal kan meten. Op culinair gebied kunnen gasten kiezen uit vijf restaurants en voor kinderen zijn er educatieve kinderacademies zoals de mode- of techniekacademie. “We investeren continu om ervoor te zorgen dat onze gasten een onvergetelijk verblijf hebben. Hof van Saksen is de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel in bezetting als gastwaardering en heeft een hoog herhaalbezoek,” aldus Rozenbroek.

Bij de realisatie van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik. De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

Over Hof van Saksen

Hof van Saksen is een stijlvol en exclusief resort en is onderscheidend in persoonlijke aandacht. De Saksische boerderijen, met veel ruimte rondom passen in het Drentse landschap. Hof van Saksen heeft ook een groot aantal voorzieningen en een luxe Spa & Wellness. Voor kinderen is er veel te beleven in de unieke Kinder Academies, Indoorspeelparadijs Harrewar (1000m2) en in de Bounz Arena®. De Waterwereld beschikt naast de indoor waterglijbanen over een groot wedstrijdbad, whirlpools, designzwembad met peuterbad en een 107 meter lange wildwaterbaan. Buiten kan men genieten van het recreatiemeer met zandstrand en diverse speeltuinen. Lees meer op www.hofvansaksen.nl

Over Landal GreenParks

Landal beheert en exploiteert ruim 80 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal bijna 14.000 vakantieaccommodaties. Daarnaast beschikt Landal over 1.450 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,5 miljoen gasten 12,9 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 3.000 medewerkers.

Binnen in een van de nieuwe glijbanen van Hof van Saksen. Foto: PR

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.