WEEKEND | Nieuw: ontdek Mainz vanuit hop-on-hop-off bus


Zomer in Mainz

Het is sinds kort mogelijk om Mainz vanuit een hop-on-hop-off bus te verkennen. Met City2See maak je een stadstour met panoramisch uitzicht over de historische stad. Mainz is een van de drie oudste steden van Duitsland. Je vindt er een rijk historisch verleden met veel interessante bezienswaardigheden. Vanaf deze zomer heeft deze culturele wijnhoofdstad een nieuwe service: een hop-on-Hop-off bus waarmee je op een prettige manier alle hotspots leert kennen. Ideaal voor een bezoek aan onder andere de duizend jaar oude Dom van Mainz en de Sankt-Stephanskirche, bekend van de prachtige glas-in-loodramen van Marc Chagall.

De cabrio-bussen van City2See komen langs zestien Hop-on-hop-off haltes die allen heel dicht bij een bezienswaardigheid liggen. Een volledige rit duurt negentig minuten, maar omdat je vaak uitstapt ben je een hele dag bezig om de stad te verkennen. Zo vind je er het Gutenberg-Museum over de uitvinder van de boekdrukkunst in Europa. Verder leidt de bus je langs het Romeins Theater, de Citadel, de Botanische Tuinen, de Nieuwe Synagoge en het Kurfürstliches Schloss waarin het Römisch-Germanisches Zentralmuseum is gevestigd met oudheden uit de Romeinse en Merovingische periode.

Bruisend hart van Rheinhessen
De bus stopt ook aan de overzijde van de Rijn, waar je een mooi uitzicht hebt op de oude stad Mainz met de vele barokkerken een rococogevels. Veel gezelligheid vind je in de kronkelige nauwe steegjes met namen als ‘Nasengässchen’ en ‘Heringsbrunnengasse’ en in de vele winkeltjes, boetieks en cafés rondom de prachtige Kirschgarten met zijn romantische vakwerkhuizen. Na de citytour geniet je ’s avonds van de voortreffelijke wijnen die op de vele terrassen worden geschonken. Mainz is het bruisende hart van Rheinhessen, het grootste wijnbouwgebied van het land waar de jonge generatie wijnboeren met iedere jaargang opnieuw bewijst dat zij in staat is om de mooiste wijnen te produceren.

Informatie
Het tarief voor een dagticket van de hop-on-hop-off bus is negen euro per persoon. Je koopt het ticket op www.city2see.de. Hier vind je tevens informatie over alle highlights van Mainz.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.