Thailand in 2017 meest populaire zomerbestemming onder jongvolwassenen


In de zomer is een vliegticket naar Bangkok het meest populair onder jongvolwassenen. Gevolgd door Bali, New York, Colombo (Sri Lanka) en de Catalaanse hoofdstad Barcelona in Spanje.
Vier van de vijf meest gezochte bestemmingen voor de zomer van 2017 bevinden zich buiten Europa. Een duidelijk bevestiging van de trend die volgens PaperFlies al langer zichtbaar is – verre reizen zijn populair onder generatie Y. Daarnaast wordt vliegen steeds goedkoper waardoor de wereld kleiner is geworden.

Azië is populair
Voor verre reizen blijven Aziatische bestemmingen populair. Door de hevige concurrentie onder luchtvaartmaatschappijen zijn de vliegticketprijzen naar dit continent voordelig. Eenmaal aangekomen op bestemming is reizen door Thailand, Indonesië en Sri Lanka bovendien goed te betalen voor de Nederlandse reiziger. Een verklaring waarom drie van de vijf meest populaire zomerbestemmingen zich in Azië bevinden.

De analyse
Voor het onderzoek zijn 1,3 miljoen zoekopdrachten op PaperFlies.com geanalyseerd met vertrek vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam- The Hague Airport, Eindhoven Airport, Brussel Charleroi, Düsseldorf Internationaal en Düsseldorf Weeze. Vliegvelden waar veel Nederlandse reizigers vandaan vertrekken. De onderzochte doelgroep is 18-34 jaar oud waarvan 60% vrouw. Onderzocht zijn de zoekopdrachten met vertrek in de maanden juni t/m augustus 2017.

Over PaperFlies.com
PaperFlies is een vergelijkingssite en specialist op het gebied van vliegtickets en -vakanties. Alleen de beste aanbiedingen staan op de website, zonder vanaf prijzen en lokkertjes. Het Amsterdamse PaperFlies is in november 2012 opgericht door twee jonge ondernemers met als doel om het vinden van de beste reisaanbiedingen eenvoudiger te maken. Kijk voor meer informatie op PaperFlies.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.