Gids toont je op je motor de geheimen van de Eifel

Gids toont je op je motor de geheimen van de Eifel 9

Een motorrijder onderweg. Foto: PR/Stefan Hoff

Net over de grens bij Vaals begint het heuvelachtige landschap van de Eifel. Bij veel motorrijders erg geliefd, omdat je er over rustige secundaire wegen door het prachtige landschap met zijn vele bochten kunt rijden. Naast de motorvriendelijke accommodaties van eifel-motorrad.de worden er sinds kort door gecertificeerde gidsen begeleide motortochten aangeboden. Deze gidsen zijn stuk voor stuk motorliefhebbers die hun eigen stukje ‘Heimat’ op hun duimpje kennen en andere motorrijders laten kennismaken met zowel mooie routes als met de natuur en bezienswaardigheden.

Don Quichot en Magma Mandy

In de herfst van 2016 hebben 8 ervaren motorrijders uit de Eifel met succes de opleiding tot TourGuide Eifel Motorrad afgerond. Elke gids heeft zijn eigen persoonlijke routes ontwikkeld. Maandelijks wordt er een tocht aangeboden waarbij individuele motorrijders zich kunnen aansluiten. Voor groepen zijn er op aanvraag nog veel meer mogelijkheden. De thema´s van de tochten zijn bijzonder divers. Deze zomer nam de in Heerlen geboren Magma Mandy je mee door de mooiste stukken van de Vulkaaneifel. De ‘Hopfen Tour’ voerde langs de hopvelden en naar het beroemde mineraalwater van Gerolstein. Samen met legionair Gutzufus ontdek je op 9 september het Romeinse verleden van de Eifel, inclusief Romeinse hapjes. Don Quichot neemt je op 2 oktober mee om op zoek te gaan naar de (wind)molens.

Veilig en onvergetelijk

Hoewel het bij de motortochten gaat om een unieke Eifelbelevenis, is ook aan het veiligheidsaspect gedacht. De deelnemers krijgen een korte veiligheidsinstructie voordat zij op pad gaan. De tochten zijn niet alleen los verkrijgbaar, maar ook als arrangement inclusief overnachting in een van de motorvriendelijke hotels in de Eifel.

Kijk voor informatie op: www.eifel.info
Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstraße 1, 54595 Prüm, tel.: + 49 (0) 6551 96560 | info@eifel.info

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.