Ierse journalist promoot Groningen


Het centrum van Groningen is ‘heaven’ voor fietsers en voetgangers. Tot die conclusie kwam de Ierse journalist Patrick Logue van de Irish Times na een bezoekje aan de stad. Logue was in Groningen omdat zijn zoon overweegt hier te gaan studeren. Bij een bezoek aan de stad wordt hij overvallen door een ‘verontrustend’ gevoel. Hij kan zijn vinger er niet op leggen wat het nou is en pas na een uur is hij erachter: er rijden geen auto’s in het centrum. ‘Deze stad is het Nirvana voor fietsers, waar 60 procent van alle ritjes met de fiets wordt gedaan.’ Logue besluit zijn verhaal dat het in het drukke Ierland, en Dublin in het bijzonder, tijd wordt voor radicaal denken in Groningse stijl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.