Kos verslaat Kreta


Uit een onderzoek van beoordelingssite Zoover onderzoek blijkt dat Kos het mooiste eiland van Griekenland is. Het resultaat komt voort uit vakantie-ervaringen van meer dan 3000 respondenten. Met 26% van de stemmen behaalt Kos de eerste plek in de top lijst van mooiste Griekse eilanden. Op een tweede plek staat Karpathos, dit Griekse eiland behaalt 21% van de stemmen.

Hollandse activiteit ver van huis
Kos is het derde grootste Dodecanese eiland. Vergeleken met andere Griekse eilanden is het een vrij vlak eiland met weinig bergen. Het eiland beschikt over mooie zandstranden en veel fietspaden, daarom is deze bestemming erg populair onder de Nederlanders toeristen. Karpathos is juist een heel bergachtig eiland waar tradities behouden zijn gebleven. Karpathos zorgt voor het absolute vakantiegevoel door de lokale architectuur en de vrouwen die nog in klederdracht lopen.

Door drukte daalt populariteit
De populaire bestemmingen zoals Kreta, Santorini en Zakynthos zijn ook bovenaan in de lijst te vinden maar behalen slechts 9% en 7% van de stemmen. De drukte en het toerisme kan de populariteit doen dalen. De kleinste Griekse eilanden staan onderaan in de lijst. Een bezoek aan deze eilanden is een leuk voor een dag, maar niet om een hele week vakantie door te brengen.

Vriendelijkheid wordt beloond
Naast de schoonheid van de eilanden zijn de vakantiegangers ook vol lof over de innerlijke schoonheid van de Griekse bevolking. Uit eerder onderzoek van Zoover blijkt dat men het meest gastvrij en vriendelijkst wordt ontvangen door deze bevolking. De Grieken zijn openhartig en staan klaar voor iedereen die bij hen aanklopt. Een bekende of een vreemde, dat maakt niets uit. Griekenland verwacht dit jaar dan ook 50% meer Nederlandse toeristen. Vakantieliefhebbers lijken geen angst meer te hebben voor de gevolgen van de vluchtelingencrisis in Griekenland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.