Nieuw boomkroonpad in Tsjechië

Een foto van het nieuwe boomkroonpad. Foto: PR/ Stezka korunami stromů Krkonoše


In Tsjechië zijn er meer dan 350 uitzichttorens, waarvan de boomkroonpaden misschien wel de meest bijzondere constructies zijn. Deze zomer van 2017 is er een nieuw boomkroonpad geopend aan de rand van de plaats Janské Lázně in het Reuzengebergte. Er is een ondergrondse ruimte en de loopbrug voert langs de boomtoppen naar de observatietoren met schitterende panorama’s over het Reuzengebergte.

Land van de boomkroonpaden

Tsjechië staat momenteel op de eerste plek met de meeste boomkroonpaden ter wereld. Het eerste boomkroonpad werd geopend in Lipno in 2012 en was meteen een succes. In december 2015 kwam er ook een boomkroonpad in Dolní Morava en bijzonder aan deze uitzichttoren is dat het vaak in de wolken ligt. Sinds deze zomer heeft de regio Janské Lázně in het Reuzengebergte ook een boomkroonpad, de hoogste en langste van allemaal.

Bewonder het bos

Sinds juli 2017 kan iedereen, ook rolstoelgebruikers, genieten van het spectaculaire uitzicht over het Reuzengebergte. Het nieuwe boomkroonpad “Stezka Korunami Stromů” in de Janské Lázně regio in het Reuzengebergte is een belangrijke aanvulling op de Tsjechische lijst van unieke uitzichttorens. De route begint ondergronds, ongeveer vijf meter onder het oppervlak. In de ondergrondse ruimte worden bezoekers geïnformeerd over het complexe wortelsysteem van boomsoorten in het Reuzengebergte en de diersoorten die er leven. Deze ondergrondse tentoonstellingsruimte is uniek, niet alleen voor Tsjechië maar ook in de rest van de wereld.

De loopbrug brengt bezoekers tot 24 meter hoogte. Deze is 1.511 meter lang en daarmee het langste boomkroonpad van heel Europa. Op het pad kan men door middel van informatiepanels leren over de inheemse flora en fauna. De observatietoren is 45 meter hoog en is hiermee de hoogste observatietoren in Tsjechië. Vanaf de toren is er een indrukwekkend uitzicht over de 150 jaar oude bomen van Krkonoše. Op de top kan men kiezen om dezelfde route terug te nemen of naar beneden te glijden met de reusachtige glijbaan van 50 meter.

Entreetickets voor volwassen zijn 220 CZK en kinderen van 3 t/m 14 kosten 180 CZK. Opties om het pad te bereiken zijn onder andere met een kabelbaan, bus, fiets of wandelend. Het pad is het gehele jaar open behalve 24 december.

Meer informatie:
www.stezkakrkonose.cz/en/
krkonose.eu/en

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.