Ook voor golfen naar regio Parijs


Golf spelen bij Parijs

De regio van Parijs is een golfparadijs. In de directe omgeving van Parijs liggen niet minder dan 71 golfbanen. Nergens in Frankrijk kunnen golfers zich zo goed uitleven. En dat maakt Parijs de ideale bestemming voor families die een of meer golffanaten tellen: iedereen komt hier aan zijn trekken. ’s Ochtends gloriëren op de green, ’s middags met z’n allen de Mona Lisa zien.

Golfen wint aan populariteit
Het golfen beleeft momenteel een opmars in Frankrijk, onder meer omdat de sport na een eeuw afwezigheid in 2016 weer te zien was op de Olympische Spelen. In 2018 komt de Ryder Cup naar de regio Parijs –  ook op de court Golf National – en ook dat geeft het Franse golf een boost. Momenteel hebben ruim 407.000 Fransen een golfbewijs en spelen bijna twee keer zoveel mensen de sport met enige regelmaat.

Stedentrip in teken van de golfsport
Een stedentrip combineren met een ‘golfvakantie’ is heel goed mogelijk. Interessant voor de Nederlandse golftoerist is het boeken van een all-in arrangement via een hotel op of bij een golfbaan. Voorbeelden hiervan zijn het Golfhotel Mont Griffon (op 30 minuten ten noorden van Parijs) met zijn 36 holes. Vlakbij kan ook gegolfd worden op de Golf du Lys Chantilly, die 45 holes telt. In de buurt kan een cultureel uitstapje worden gemaakt naar bijvoorbeeld het schitterende Domaine de Chantilly.Ten oosten van Parijs biedt Disneyland Paris een ideale omgeving voor een gevarieerd golftripje. Het attractiepark heeft een eigen golfbaan met drie 9-holesbanen. Aan de rand hiervan ligt het viersterrenhotel Radisson Blu dat aantrekkelijke arrangementen biedt en een shuttleservice onderhoudt naar de entree van Disneyland Paris. Ook het grote designer outlet centrum Vallée Village Shopping ligt hier niet ver vandaan.  Weer een heel andere ambiance biedt Château de Cély, ten zuiden van Versailles. Zijn 18-holesbaan is ook een uitstekend startpunt voor het bezoeken van de vele kastelen in deze buurt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.