Outdoor Umbriƫ beleven


Actieve vakantiegangers zijn in het groene hart van Italiƫ aan het goede adres. Umbriƫ is een regio met tal van outdoor mogelijkheden: spring op de fiets, maak de mooiste wandelingen, beoefen ƩƩn van de vele watersporten bij het Trasimeno meer, bezoek de Marmore watervallen of bedwing steile rotswanden.

(Mountain) biking in Umbriƫ
De glooiende, groene heuvels van UmbriĆ« lenen zich als geen ander voor prachtige fietstochten. Of je nu fanatiek mountainbiker bent of recreatief dagjesfietser, er is voor ieder wat wils. Je fietst over paden met uitzicht op het Trasimenomeer, over bloemrijke vlaktes en langs lieflijke dorpen. Er zijn tal van routes, zoals vanĀ Perugia naar Assisi. Heb je al flink wat mountainbike-kilometersĀ in je benen? Volg dan het voorbeeld van de locals en ontdek de 48 kilometer langeĀ routeĀ door de heuvels ten noorden van het Trasimeno meer. KijkĀ hierĀ voor een overzicht van de verschillende routes.

Wandelen en hikenĀ 
Wandelen in UmbriĆ« betekent Ć©Ć©n zijn met de natuur enĀ biedt je tegelijkertijdĀ de mogelijkheid de middeleeuwse dorpjes, eeuwenoude kerken en nauwe straatjes te ontdekken. Maak een meerdaagseĀ pelgrimstocht, hike in de bergen of maak een gemakkelijke wandeltocht. Een echte aanrader is de trailĀ ā€™Sentiero 24ā€™, die van Costacciaro naar Monte Cucco loopt. De wandeling door de adembenemende natuur van het Monte Cucco Park duurt ongeveer vier uur. KijkĀ hierĀ voor meer wandel-inspiratie.

Watersport bij het Trasimeno meerĀ 
Het 128 vierkante kilometer grote meer is uitermate geschikt voor allerlei watersporten. Zeilfanaten zijn aan het juiste adres, beginnende zeilers leren de kneepjes van het vak bij Ć©Ć©n van de zeilscholen rondom het meer. Adrenalinejunkies gaan windsurfen, kitesurfen, wakeboarden of waterskiĆ«n. Maar ook voor de kleinere kinderen is er van alles te doen: huur bijvoorbeeld een waterfiets met glijbaan! Even uitrusten van al die sportieve activiteiten? Picknick dan op Ć©Ć©n van de eilanden in het meer en aanschouwĀ de prachtige zonsondergang.

Marmore watervallenĀ 
De Marmore watervallen in het Nera River Park bij Terni zijn met 165 meter de hoogste door de mens gecreƫerde watervallen ter wereld. Dit technisch hoogstandje van de Romeinen, die in 271 v.Chr. het water uit de moerassen rondom de Nera rivier wilden afvoeren, is uitgegroeid tot ƩƩn van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Umbriƫ. Ben je een wandelaar? Maak dan ƩƩn van de vijf hikes die een prachtig uitzicht op de watervallen bieden. Ben je een adrenalinejunkie? De Nera Rivier en omgeving bieden de perfecte mogelijkheid voor canyoning, raften, kanoƫn of de grotten bezoeken.

RotsklimmenĀ 
In UmbriĆ« vind je prachtige kliffen en rotswanden die zich perfect lenen voor een klimpartij. DeĀ klif bij Ferentillo, gelegen in de prachtige Valnerina vallei, biedt een scala aan klimroutes voor alle niveaus: van beginners tot experts. Hoe hoger je klimt, hoe spectaculairder het uitzicht wordt. Een andere klim-uitdaging isĀ Mount Pale, vlakbij de stadĀ Foligno.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.