Sterren kijken in Drenthe


Het Planetron in Dwingeloo

Elke zomer trekt de aarde door de Perseïden-meteorenzwerm. Dit is een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De naam Perseïden is afgeleid van het sterrenbeeld Perseus dat rond middernacht aan de noordoostelijke sterrenhemel te vinden is. De meteorenzwerm heeft zijn oorsprong schijnbaar in dit sterrenbeeld. Vele stofdeeltjes komen dan in botsing met de dampkring van de aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel. Dit verschijnsel noemen we een vallende ster of meteoor. Dat verschijnsel is goed te zien vanuit de bossen van Drenthe. Daarom worden vanuit het Planetron in Dwingeloo regelmatig sterrenkijkenavonden gehouden, speciaal bedoeld voor jongeren. Kijk voor data en reserveringen op www.planetron.nl

Planetron
Drift 11b
7991 AA Dwingeloo
www.planetron.nl
[email protected]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.