Zomer in de regio Parijs: cool!

Zomer in de regio Parijs: cool! 9

© Paris Tourist Office – Xavier Testelin – Canal de L’Ourq en Seine Saint-Denis.

De zomer vieren in de regio Parijs? Helemaal zo gek nog niet. Omdat veel Parijzenaren juist in augustus de stad verlaten om bij te tanken op het platteland en aan de kust, is de stad een oase voor toeristen. Met genoeg mogelijkheden om verkoeling te vinden, mocht het heet zijn. Neem de watershow bij Château de Vaux-le-Vicomte of het evenement  Paris Plages met stranden langs de Seine en waterpret in het bassin van Vilette: cool! En er zijn nog veel meer redenen waarom de regio Parijs een zomerse citytrip bestemming is; niet alleen voor jongeren of stellen maar ook voor het hele gezin.

Een zomer op niveau
Parijs verstaat de kunst zichzelf steeds weer te vernieuwen. En momenteel is het thema: normaal is uit, bijzonder is in! Zo zijn Parijs en omliggende regio dé plek voor zomers genieten op niveau, en dan letterlijk: de lijst met bars en restaurants op dakterrassen en op rivierboten wordt iedere dag langer. Zoals de bar MK2 (162 avenue de France), één groot virtual reality-spektakel. Daarnaast is het ook in de regio Parijs een nieuwe trend om oude, verlaten fabrieken en stationsgebouwen om te toveren tot bijzondere restaurants of feestzalen, zoals de Halle Papin en La Station. Verrassende locaties voor een zwoele zomeravond.

Frans vertier en verkoeling 
Juist de zomer is een perfect seizoen om de gebaande paden eens te verlaten en de directe omgeving van Parijs te ontdekken. Neem het charmante Canal de l’Ourcq, een ruim honderd kilometer lange waterweg die vanuit het noordoosten naar het hart van Parijs voert. Het mondt uit in het bassin van La Vilette waaraan Le Pavillon des Canaux te vinden is, een relaxadres met houten ligbedden en parasols.

Voor een échte ouderwets Franse feestavond is het de moeite waard in het weekend eens met de auto of met RER ligne A naar Champigny-sur-Marne te gaan, waar op een eiland in de rivier wordt gedanst en gemusiceerd met de accordeon in de hoofdrol. Het adres: La Guingette, op het Ile du Martin-Pêcheur.

Ook de waterpartijen, fonteinen en watervallen van Château de Vaux-le-Vicomte zorgen voor verkoeling op een warme zomermiddag. Elke zaterdagavond – van 6 mei t/m 7 oktober 2017 – verlichten 2.000 kaarsen het château en de tuinen en kunnen bezoekers er genieten van een betoverende vuurwerkshow.

Ferra Familia
Eveneens een stukje buiten de stad, in La Ferté Gaucher, wacht een leuke verrassing voor het hele gezin: de Ferra Botanica. Dit is een traject van 6,5 kilometer over een oude spoorrails dat wordt afgelegd in een speciaal ‘fietskarretje’. Dat betekent lekker bewegen door een prachtig stukje beschermde natuur met veel aandacht voor biodiversiteit.

Kortom: neem ook in de zomer eens de tijd voor de regio Parijs. Een leuke citytrip of een boeiende tussenstop op weg naar de camping of op doorreis naar de Franse kust.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.