Daktenten zijn helemaal in deze zomer

Uitzicht vanuit de daktent van Campwerk. Foto: PR


Bijna 1,7 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering van het Omroep Max programma We zijn er bijna! Mooie promotie van kamperen zou je zeggen. Maar niet iedereen en vooral niet de jongere mensen kijken omdat ze zich met de hoofdrolspelers van het programma identificeren. Hoe krijg je jonge mensen dan aan het kamperen? Dat is een vraag waar de branche zich al jaren mee bezig houdt. Campwerk, producent van tenttrailers en daktenten, maakt met zijn daktent Adventure volgens eigen zeggen ‘kamperen weer laagdrempelig, avontuurlijk en sexy’.

Om dat te laten zien, maakten Robert en Andrea voor het bedrijf een roadtrip door Noorwegen naar de Noordkaap met de nieuwste Campwerk daktent. Onervaren op het gebied van kamperen, ervoeren zij deze manier van reizen als supercomfortabel en avontuurlijk. Andrea: “Ons doel was om de Noordkaap te bereiken. Dat betekent veel kilometers maken en nooit ergens lang blijven. De daktent leek ons wel iets, maar wisten niet of dat op onze Renault Clio te doen was. Meestal zie je die op een grote 4×4 liggen. Bij Campwerk wilden ze graag meewerken om deze reis mogelijk te maken.”

Kosten
Afgelopen juli (2017) vertrok het stel (30 en 34 jaar) vanuit Den Haag naar Noorwegen voor hun reis. “Het opzetten ging vanaf de eerste keer al erg makkelijk. Binnen 5 minuten ben je geïnstalleerd. Omdat je in Noorwegen ook mag wildkamperen, waren eigenlijk alle plekken bereikbaar. We hebben zelfs op een gletsjer gekampeerd. Dat doe je niet snel met een caravan of tent. Je bent zo erg mobiel en flexibel. Deze manier van reizen is ons ontzettend goed bevallen.”
Ivar van der Leij van Campwerk vult aan: “Eigenlijk maak je met een daktent van je eigen auto een kleine camper. De daktent is binnen 10 minuten gemonteerd op de dakdragers van je auto en binnen 5 minuten opgezet. Je slaapt comfortabel van de grond, de daktent wordt niet vies en je kofferbak blijft vrij voor je bagage. Na het seizoen zet je de daktent in je schuur of op zolder en gebruik je je auto om weer naar je werk te gaan. Zo bespaar je erg veel geld. De Adventure 140 is er vanaf een kleine Euro 1.300,-
Meer informatie: Campwerk Nederland, Industriepark 23a, 9351 PA Leek, 085-4016500, info@campwerk.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.