Lancering nieuwe fietsroute Kastelen en Buitenplaatsen

Jos Vranken, algemeen directeur van NBTC Holland Marketing (rechts op foto) en Eric Nijland, directeur Landelijk Fietsplatform (links op foto) overhandigen de eerste digitale kastelenfietsroute Radeln rund um Schloss Duivenvoorde aan Annette de Vries, directeur van Kasteel Duivenvoorde. Foto Anne Hamers


NBTC Holland Marketing en het Landelijk Fietsplatform hebben de themaroute Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde overhandigd aan de directeur van Kasteel Duivenvoorde. De route is de eerste in een nieuwe reeks over Kastelen en Buitenplaatsen, in de vorm van een compact rondje en gebaseerd op
de fietsknooppunten. De routes zijn speciaal bestemd voor Duitse en Belgische toeristen.

De fietsroute duurt ca. 2,5 uur (33 km) en start en eindigt op de parkeerplaats van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Het Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroute. De route verbindt Duivenvoorde onder andere met Museum en Landgoed Voorlinden en Buitenplaats Huygens’ Hofwijck, andere aantrekkelijke buitenplaatsmusea in Zuid-Holland. NBTC Holland Marketing heeft deze drie musea opgenomen in de landelijke verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen, waarvoor tot en met 2019 een internationaal marketingprogramma wordt uitgevoerd. In deze verhaallijn doen bijna 30 kasteelmusea en -tuinen mee om gezamenlijk meer Duitse en Belgische bezoekers te trekken.

Duitsers en Belgen
De focus van de internationale activiteiten van NBTC ligt voor Kastelen en Buitenplaatsen op de bewerking van de Belgische en Duitse markt; voor Nederland de grootste markten als het gaat om internationaal toerisme. In 2016 bezochten ruim 4,6 miljoen Duitsers voor een vakantie ons land en daarmee staat Duitsland op de eerste plaats in de top-10 van herkomstmarkten. België staat met ruim 2,1 miljoen bezoekers op de tweede plek.

Eerste themaroute in een reeks
De komende maanden volgen meer kastelenfietsrondjes, onder andere in de Noord-Hollandse en Utrechtse Vechtstreek, op de Gelderse Veluwezoom en in Twente. De routes worden behalve Nederlandstalig (voor de Vlamingen) ook in het Duits kosteloos beschikbaar gesteld. De eerste Nederlandstalige Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde is nu beschikbaar op www.holland.com/kastelen.

Samenwerking
Met de overhandiging van de fietsroute is het officiële startsein gegeven voor de verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’. NBTC Holland Marketing zet hiermee volgens eigen zeggen samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsmusea van Nederland op de kaart. Het Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroutes langs de kastelen met hun indrukwekkende tuinen, rijke collecties en beroemde bewoners door de eeuwen heen. De verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’ is onderdeel van het HollandCity-concept, waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers. Parallel aan deze fietsrondjes werkt het Fietsplatform aan een nieuwe lange-afstandfietsroute rond hetzelfde thema, passend in de nieuwe aanpak van nationale LF-icoonroutes. De kastelen én de fietsrondjes worden daarmee verbonden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.