Nederlandse autoverhuur hoort tot goedkoopste in Europa

Met een auto op vakantie. Foto: Elkedagvakantie


Door de extra kosten bij autohuur kun je deze zomer tot 172% meer geld kwijt zijn dan je verwacht. Ondanks deze kosten behoort Nederland tot de goedkoopste landen om een auto te huren. Dit zijn de bevindingen uit een onderzoek van Huurautoverzekering.com, een site over huurautoverzekeringen.

De gemiddelde basiskosten voor het huren van een auto gedurende een week deze zomer zijn €341. Door kosten van extra’s zoals het huren van autostoeltjes, een navigatiesysteem, extra bestuurders op de overeenkomst, bestuurder en het afsluiten van een eigen risico verzekering lopen de totale kosten echter gemiddeld op tot €708.

Autoverhuurbedrijven
Nederland ligt met een totale prijs van €564 nog een stuk onder het gemiddelde van €708. Huurautoverzekering.com onderzocht de volgende zes Europese autoverhuurbedrijven: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz en Sixt om erachter te komen wat de kosten zijn voor het huren van een auto.

15 steden in de volgende landen lagen onder de loep: Nederland, Spanje, Griekenland, Turkije, Ierland, Kroatië, Portugal, Verenigde Staten, Zwitserland, Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk, Australië, en Canada. Hieruit werd het volgende duidelijk:

  • Florida is met €425 per week, inclusief extra kosten, het goedkoopst om een auto te huren. De meeste extra kosten zitten hier al in de basisprijs, waardoor je voor een stuk minder verrassingen komt te staan.
  • Nederland is met €236 per week het goedkoopste Europese land in dit onderzoek om een auto zonder extra’s te huren.
  • Gevolgd door €242 in Duitsland en €276 in Engeland.

De hoogste kosten komen reeds van de eigen risico verzekering, die gemiddeld zo’n €140 kost.

Over Huurautoverzekering.com
Huurautoverzekering.com is opgericht in 2013 en is een onlineverzekeringsservice van Halo Insurance Services Limited. Dankzij Huurautoverzekering.com kunnen klanten losse huurautoverzekeringen kopen tegen lagere kosten die gerekend worden aan de balie van autoverhuurbedrijven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.