Ontdek Jouw Belfast: veelzijdigheid in de Noord-Ierse stad

Ontdek Jouw Belfast: veelzijdigheid in de Noord-Ierse stad 8

Belfast voor foodlovers. Foto: PR


Op zoek naar een veelzijdige bestemming waar de paden nog niet plat gelopen zijn? Zet Belfast maar op de bucketlist, want deze Noord-Ierse stad kan je hart veroveren, of je nu een foodlover, geschiedenisliefhebber, museumgek, party animal of fan van Game of Thrones bent. De stad ontving de afgelopen jaren niet voor niets meerdere awards, van beste stad in het Verenigd Koninkrijk tot hidden gem.

Met de vele mogelijkheden beleef je iedere dag weer een nieuw avontuur. De stad is compact en daardoor ideaal om te voet of met de fiets te ontdekken. Behalve dat je hier gemakkelijk een meerdaagse stedentrip naartoe kunt maken, is het ook de ideale uitvalsbasis voor avonturen in de prachtige natuur rondom de stad.

Geschiedenis en cultuur
Duik vooral de interactieve beleveniswereld Titanic Belfast in als je meer wilt weten over de verbondenheid tussen dit wereldberoemde schip en de stad. Ook de naastgelegen HMS Caroline biedt een indrukwekkende inkijk in de maritieme geschiedenis. Dit is namelijk het enige overgebleven schip na de Slag om Jutland in 1916 tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Ook zijn er verschillende tours die je meenemen op een reis door de tijd waarbij de roerige jaren van de verdeeldheid tussen protestanten en katholieken centraal staan. De Peace Walls herinneren nog aan die tijd, maar zijn tegenwoordig indrukwekkende street-artwerken. Wie graag fietst, boekt een Belfast City Bike Tour waarbij een local je meeneemt naar plekken waar je alleen met de fiets kan komen.

Food & nightlife
Ook na zonsondergang bruist Belfast nog en is er genoeg te ontdekken. Bijvoorbeeld in het levendige Cathedral Quarter, dat naast een fascinerende architectuur vele gezellige restaurants en bars herbergt. De restaurants hebben toegang tot ’s werelds beste en meest verse ingrediënten die op de drempel van de stad worden geproduceerd en de pubs worden gesierd door traditionele live muziek en huisgemaakte bieren, whiskey’s of gins. Je komt er al snel achter dat de Ieren graag goed van het leven genieten.

In de voetsporen van Game of Thrones
Buiten de stedelijke grenzen is er echter ook genoeg te ontdekken. Zonder dat je het wist heb je namelijk misschien al de pracht van Noord-Ierland voorbij zien komen in de serie Game of Thrones. In Belfast staan weliswaar de Titanic Studios, waar een groot deel van serie wordt opgenomen, maar niet ver van de stad vind je filmlocaties voor de scènes van The King’s Road, Winterfell en The Wall en Dragonstone. Treed in de voetsporen van jouw helden van Game of Thrones met een bustour langs alle betoverende locaties, waarbij je de kans hebt om een Dire wolf te ontmoeten en op de Iron Throne te zitten!

Al zin gekregen om de diversiteit te beleven? Ontdek Jouw Belfast bijvoorbeeld samen met KLM, die je er rechtstreeks naartoe vliegt vanaf €109 (excl. boekingskosten). Meer informatie via via www.visitbelfast.com.

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.