Ontsnappen aan de winter met een roadtrip door Australië

Ontsnappen aan de winter met een roadtrip door Australië 9

Met een camper door Australië trekken. Foto: PR


Dé manier om te ontsnappen aan de naderende herst- en winterseizoenen in ons kikkerlandje? Stap op het vliegtuig naar zomers Down Under voor een toffe roadtrip. Dat kan onder andere met Camptoo. Dit peer-to-peer camperplatform heeft onlangs zijn aanbod uitgebreid naar het land waar de roadtrip lifestyle is uitgevonden: Australië.

Only in Aussie
Welke routes zou je kunnen ondernemen?

1. Wildlife & wijn
Deze route staat ook wel bekend als de Great Ocean Road in het zuiden van Australië. Neem de tijd voor de ruim 1.000 kilometer lange route van Melbourne naar Adelaide, want onderweg vind je genoeg lust voor het oog! Test de Australische golven op de mooiste surfstrandjes zoals Bells Beach of start hier je snorkelzoektocht naar de kleurrijkste vissen, geniet van een typisch Australische Shiraz uit wijnregio’s als de McLaren Vale en Barossa Valley of nestel je op het strand naast natuurfenomeen de Twaalf Apostelen.

2. Koninklijke kust
De naam zegt het eigenlijk al: deze route heeft klasse! Bezoek de hagelwitte stranden en felblauwe zee van de Whitsunday eilanden, kampeer tussen de palmbomen van Noosa, ontdek de onderwaterwereld via een duikexpeditie in de Great Barrier Reef en cross met een 4×4 over het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island. Als je geluk hebt, spot je ook nog eens walvissen. Huur jouw camper in Brisbane en volg je eigen pad langs de 1.800 meter lange kust van Queensland tot Cairns.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.