Rotterdam krijgt even een sprookjespark

Rotterdam krijgt even een sprookjespark 9

Deelnemers aan een eerdere editie van het Rotterdamse festival. Foto: F.Beerthuis


Van vrijdag 22 t/m zondag 24 september 2017 verandert het Rotterdamse Museumpark weer in Djemaa el Fna Rotterdam. Dit wordt de vijfde editie van het festival, waar je middenin het centrum van de Maasstad kunt genieten van de sfeer van Duizend-en-een-nacht. Net als haar inspiratiebron, het gelijknamige en eeuwenoude plein in Marrakesh, is het festival een levendige ontmoetingsplaats waar je volop kunt proeven van cultuur. Onder andere livemuziek, literatuur, theater, comedy, spoken word en culinaire talkshows staan op het programma. Ook voor kinderen en families zijn er dagelijks optredens en activiteiten. En uiteraard staat ‘proeven’ ook voor genieten van heerlijk eten: meer dan 40 zorgvuldig geselecteerde chefs serveren rechtstreeks van de barbecue of uit de tajine. In de smalle straatjes van de souk worden stijlvolle souvenirs verkocht.

Deze vijfde editie van Djemaa el Fna Rotterdam belooft een extra feestelijke te worden, met een uitgebreid programma. Een kaartje kost 4 euro.

Marokkaans
In Nederland wonen bijna 400.000 mensen met een Marokkaanse achtergrond. Djemaa El Fna Rotterdam staat voor drie dagen proeven van wat Rotterdam en de Maghreb (westzijde van Noord-Afrika) samen te bieden hebben. Het festival is geïnspireerd op het gelijknamige plein in Marrakesh maar heeft een uitgesproken Rotterdams karakter, koestert haar Rotterdamse identiteit en omarmt de diversiteit die de thuisstad kenmerkt.

De culinaire hoogstandjes uit de traditioneel witte kramen komen daarom niet alleen uit Marokko, maar uit alle windstreken en culturen die Rotterdam rijk is. Marrakesh en Rotterdam hebben in die zin veel met elkaar gemeen: beide steden zijn culturele knooppunten, een komen en gaan van mensen met verschillende achtergronden, talen, keukens en tradities. Het team van Djemaa el Fna Rotterdam ziet eten en koken als een manier om cultuur over te brengen en te delen. De smaken, geuren en kleuren van een bepaald gebied vind je terug in de recepten die er vandaan komen, net zoals in traditionele muziek en dans. Het zijn allemaal middelen om een verhaal te vertellen, iets nieuws te ontdekken of juist weer even dat gevoel van thuis te ervaren.

Data en openingstijden:
Vrijdag 22 september: 17:00 – 23:00 uur
Zaterdag 23 september: 13:00 – 23:00 uur
Zondag 24 september: 13:00 – 22:00 uur

Toegangsprijs:
Volwassenen € 4,- per dag
Kinderen t/m 11 jaar en 65+ gratis toegang.
Online kaartverkoop is gestart, via de website: http://djemaaelfnarotterdam.nl
Ook kaartverkoop bij de entreekassa.

Locatie:
Museumpark Rotterdam

Parkeren:
Onder het terrein bevindt zich de Parkeergarage Museumpark

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.