Caravelair komt met nieuwe Artica serie

Met een caravalair op pad. Foto: PR


Het merk caravelair doet het uitstekend op de Nederlandse markt. Populaire caravans als de Antares en Antares Style vinden volgens de producent in grote getale hun weg naar de consument. Voor komend jaar breidt het merk uit met een tweetal caravans genaamd Artica. Deze serie wordt gevormd door de Artica 445 en de 455 en krijgt een nieuwe body. Ook het interieur is te zien als een “upgrade” van de Style modellen.

Aparte douche
De eerste indeling, de Artica 445 lijkt sterk op de Allegra 420 en heeft een binnenlengte van 4,50 meter. De caravan heeft aan de voorzijde een dwarsgeplaatst tweepersoons bed, achterin de loungezitgroep á la Allegra 420 en in het midden een gescheiden doucheruimte.

De tweede indeling, Artica 455, is een indeling die sprekend lijkt op de Antares Style 455 van afgelopen seizoen, en heeft een ruime rondzit aan de voorzijde een grote middenkeuken en een in de lengte geplaatst twee persoons bed met daarnaast de toiletruimte achterin.

Kunststof
De Artica modellen krijgen zijwanden met verzonken Dometic-vensters en zijn voorzien van polyester beplating aan de buitenzijde (ook de bodem) en kuststof constructiemateriaal op vochtgevoelige plaatsen zodat water geen grip meer heeft op de caravan. De Antares en Antares Style krijgen een nieuwe kleurstelling in het interieur, d.w.z. een nieuwe houtsoort, nieuwe contrastkleur op de meubelzijwanden, nieuw vloerzeil en nieuwe tafel- en werkbladen. Kortom: een geheel nieuw interieur. De kinderkamerindelingen blijven qua kleurstelling ongewijzigd. De Style 420 indeling wordt ook leverbaar in de Antares serie. Het interieur van de Allegra serie blijft, los van detailveranderingen, gelijk aan 2017.

Serviceluik
De Antares vormt de basis van het geheel, is leverbaar in 5 indelingen en is standaard uitgerust met strak front en een sportieve achterbumper. Standaard zaken als een kachel, combicassettes, een 85 liter koelkast, vaste watertank van 50 liter, een elektrisch cassette toilet, comfortabele matrassen of de vaste bedden en een polyester dak ontbreken uiteraard niet.
Voor een gering bedrag is deze serie nog uit te breiden met het Pack Travel, dat daar dan schokbrekers, een AKS 3004 stabilisator en een groot serviceluik van 100 x 40 cm. aan toevoegt.

De basisserie van Caravelair, de Antares is leverbaar vanaf € 12.750,-. De Antares Style begint bij € 14.850,-. De Artica kost € 18.190,-. De daarop volgende Allegra serie is geprijsd vanaf € 19.390,-. De prijzen zijn inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.