Hoe Vietnam een eigen Frans pretpark kreeg


Ba Na Hills is een Frans pretpark in Vietnam. Het was ruim honderd jaar geleden, toen de Fransen er nog heersten, een dorpje op een heuvel dat de Franse bezetters de gelegenheid bood om op deze hoogte van enige verkoeling te genieten. Nadat de Fransen in 1954 het land uitgezet waren is het dorpje met karakteristieke Franse bebouwing vernietigd. Alleen een wijnkelder bleef van de oorspronkelijke bebouwing overeind. Inmiddels staat er weer een dorp op de heuvel, met het uiterlijk van een historisch Frans dorpje, maar het is echter allemaal verzonnen. De toeristen die met de kabelbaan de heuvel op komen belanden in een soort Disneyland, waarbij het allemaal om vermaak draait. Van dans-shows op het plein tot een achtbaan heuvel-af. Deze video geeft je een goed idee van wat je kunt verwachten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.