Kampeervakantie in Ierland combineert cultuur met natuur


Een Glamping Pod in Ierland.

Een kampeervakantie in Ierland betekent ultieme vrijheid. Neem je tijd, geniet van de natuur en ervaar het echte Ierland. Over het hele eiland liggen prachtige campings verspreid, bijvoorbeeld op ongerepte locaties langs de westkust, in de valleien van het binnenland of in de fabelachtige landschappen van Noord-Ierland.

Het milde zeeklimaat zorgt ervoor dat elk jaargetijde geschikt is om Ierland te bezoeken. Vlakbij de steden zijn prachtige campings in het groen te vinden, zo zijn cultuur en natuur perfect te combineren. Word wakker met uitzicht op zee of kies voor een camping met veel georganiseerde activiteiten. Hieronder zes bijzondere campings voor een kampeervakantie in Ierland.

1. Overnacht aan het water
Camping Eagle Point is de uitvalsbasis voor een vakantie in de regio’s West Cork en South Kerry. Op deze camping geniet je naast modern sanitair en gratis WiFi, van rust aan het water. De meeste caravanplaatsen bij Eagle Point hebben uitzicht op de idyllische baai. Ook de tentplaatsen zijn uitgestrekt over het schiereiland en liggen direct aan de waterkant.

2. Camping voor actievelingen
Camping Westport House is geschikt voor een actieve vakantie. De camping beschikt over basisvoorzieningen, maar onderscheidt zich door de vele mogelijkheden aan activiteiten. Tennis, tafeltennis, pitch n’ putt en vissen zijn gratis voor alle campinggasten. Tegen betaling kun je lasergamen, SUP-en en ziplinen in het Adventure Activity Centre. In de omgeving zijn ook blauwe vlag stranden te vinden en mogelijkheden voor diepzeevissen en ponyrijden.

3. Dichtbij de Skelligs
Een goede locatie is een belangrijk criteria in de zoektocht naar de ideale camping. Camping Mannix Point is gelegen aan de kust dichtbij Cahirciveen en omringd door de bergen van het Iveragh-schiereiland. Dit resulteert in adembenemende uitzichten. De camping ligt dichtbij de must-visit Skellig Ring route. Deze ruige kustroute is bekroond door Lonely Planet tot ‘Best in Travel 2017’.

4. De meest ‘groene’ camping
Bij camping Rushin House Country Park in Noord-Ierland staat milieuvriendelijkheid en duurzaamheid centraal. Zelfs het meubilair op de camping is gemaakt van gerecycled plastic. Gelegen aan de oevers van Lough MacNeun geniet je hier van de rust en het platteland in de omgeving.

5. Midden in de natuur
In natuurpark Glen of Aherlow, gelegen aan de grens van Tipperary Limerick en omringd door het Galtee-gebergte, kan je mooie wandelingen maken. De 4-sterren camping bevindt zich net naast het natuurpark en is hierdoor de perfecte start voor korte of lange hikes. Adrenalinejunkies vermaken zich in het naastgelegen Ballyhoura waar zij meer dan 98 km aan mountainbike trails vinden.

6. Kamperen a la 21ste eeuw
Bij camping Nagle’s Doolin in Doolin ervaar je het nieuwe kamperen. De camping ligt direct aan de Atlantische Oceaan, tussen de kliffen van Moher en de Burren. Hier kan je ook zonder caravan of camper overnachten in unieke Glamping Pods. Deze weerbestendige accommodaties bieden luxe en comfort op het platteland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.