Kerstmarkt Mainz bij mooiste Weihnachtsmarkten Duitsland

Kerstmarkt Mainz bij mooiste Weihnachtsmarkten Duitsland 9

Een kerstmarkt in Duitsland. Foto: Elkedagvakantie


Vanaf 30 november 2017 begint het kerstmarktenseizoen weer. Dan twinkelen miljoenen kerstlichtjes boven het marktplein van de historische stad Mainz. Het marktplein met de duizend jaar oude Dom, de historische renaissancegevels en vakwerkhuizen vormt dan een prachtig decor voor een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Zowel binnen als buiten de dom worden sfeervolle concerten gegeven en in de winkel van het Gutenberg-Museum druk je je eigen kerstkaarten.

Amandelen
Op de kerstmarkt vind je typische Mainzer specialiteiten als geroosterde amandelen, kaiserschmarren en gepofte kastanjes. De grote piramidevormige toren met kleurrijk houtsnijwerk is een beroemde blikvanger. Wat je ook gezien moet hebben is de levensgrote kerststal voor de Gotthard Kapel. Midden op het plein staat een klein dorpje, opgetrokken uit kersthuisjes van grote wijnvaten. Hier genieten bezoekers rond een knisperend kampvuur van glühwein en warme reibekuchen.

Meerdere kerstmarkten in Mainz
In Mainz vind je ook nog vier kleinere kerstmarkten die je tegenkomt tijdens een mooie wandeltocht door de oude binnenstad vol schilderachtige straatjes en gezellige wijnbarretjes. Overal zie je marktkramen die uitpuilen met snuisterijen als handgemaakt speelgoed, adventskransen, kerstboomdecoraties, keramiek, kaarsen en nog veel meer.

Informatie
De openingstijden van de vijf kerstmarkten in Mainz zijn:
Van 30 november t/m 23 december 2017
Zondag tot donderdag: van 11:00 tot 20:30
Vrijdag en zaterdag: van 11:00 tot 21:00
Meer informatie vind je op www.mainz.de.

Mainz: drieënhalf uur met de auto
Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Meer informatie vind je op www.mainz-rheinhessen.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.