Nederland begint met de wintersport

Wintersport met een snowboard. Foto: Elkedagvakantie


De hele maand oktober staat met de campagne ‘Wintersport begint in Nederland’ de start van het nieuwe wintersportseizoen centraal. Gedurende deze maand worden er diverse activiteiten georganiseerd bij de vele wintersportlocaties die Nederland rijk is.

Open dagen, SneeuwFit-trainingen, proeflessen, demonstraties, diverse cursussen en materiaaltests; de ruim honderd deelnemende organisaties bieden komende maand allerlei activiteiten om goed voorbereid op wintersport te gaan. Uit cijfers van expertisecentrum VeiligheidNL blijkt namelijk dat er in totaal (bij inwoners van Nederland) jaarlijks 61.000 skiblessures ontstaan.

Activiteiten in de regio
Wintersporters kunnen zich in eigen land uitstekend voorbereiden bij een van de indoorrol- en sneeuwbanen. Wie liever in de buitenlucht aan de slag gaat, bezoekt een outdoorbaan of neemt deel aan de outdooractiviteiten van de verschillende verenigingen. Op wintersport.nl/wintersport-begint-in-nederland zijn alle activiteiten per regio gemakkelijk te vinden.

Wintersportklaar
Skiën en snowboarden belasten het lichaam op een bijzondere manier: wintersporters sporten vaak uren achter elkaar en gebruiken spieren die normaal nauwelijks gebruikt worden. Naast de activiteiten die er zijn om goed voorbereid op wintersport te gaan, heeft VeiligheidNL in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging de online tool Wintersportklaar ontwikkeld. Hiermee kunnen wintersporters testen of zij fit genoeg zijn voor de vakantie naar de sneeuw. Bovendien geeft de tool persoonlijk advies over het voorkomen van blessures.

‘Wintersport begint in Nederland’ is een campagne van de Nederlandse Ski Vereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door VeiligheidNL.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.