“Romantiek in Bloemen” thema 2018 Keukenhof

De bollen voor een mozaïek in de Keukenhof in 2018. Foto: Keukenhof


Tuinmedewerkers van Keukenhof hebben deze week de eerste bollen geplant van het bloemenmozaïek ‘Romantiek in Bloemen’. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver, met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Vele generaties beleefden hier hun geluksmoment.

Keukenhof heeft voor 2018 een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2. Er zijn 50.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en crocus. Keukenhof is in 2018 geopend van 22 maart t/m 13 mei.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.