Wintersportseizoen in Canada begonnen


De eerste enthousiaste ski-liefhebbers komen alweer van de berg af.

De ski’s of snowboard kunnen weer uit de kast, want in Canada is het wintersportseizoen weer aangebroken. De pistes van het skigebied Marmot Basin in Jasper National Park zijn sinds dit weekend weer geopend. Daarnaast kondigt het skigebied nog een spannend nieuwtje aan: dit winterseizoen komt er een geheel nieuw terrein voor echte powder junkies bij: Tres Hombres!

Nieuw gebied
Tres Hombres is een nieuw gebied binnen het terrein van Marmot Basin van 18 hectare groot waar nagenoeg geen bomen te vinden zijn. Het is de speeltuin voor gevorderde powder junkies die zich graag wagen aan uitdagende afdalingen over bowls en chutes vol met poedersneeuw. De 5 nieuwe pistes die bij Tres Hombres horen zijn te bereiken met de Paradise stoeltjeslift en hebben een gemiddelde hellingshoek van 32,13 graden met op de steilste punten zelfs een hoek van 45 graden. Tres Hombres gaat later in het seizoen open, als alle benodigde hekken en toegangspoorten op hun plek staan en de lawine- en veiligheidsteams van Marmot Basin het gebied hebben vrijgegeven.

Goed begin van het seizoen
Tot nu toe zijn de weercondities in Marmot Basin fantastisch. In de maanden oktober en november is er al 108 centimeter sneeuw gevallen en het lijkt erop dat het skigebied komende dagen nog meer fijne poedersneeuw erbij krijgt. Aangezien de temperatuur halverwege de berg momenteel onder het vriespunt ligt blijft de sneeuw in goede conditie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.