En ondertussen in Centraal-Amerika…


De Mayasa vulkaan

Nu al genoeg van de kou in Nederland? Dan zou je de zon en het avontuur op kunnen zoeken in Centraal-Amerika. Hierbij: 9 activiteiten waarmee elke stress letterlijk als sneeuw voor de zon verdwijnt.

1. Beleef een Maya-ceremonie in Iximché
Met een Maya-ceremonie in Guatemala doe je nieuwe energie op, kun je verzoeken doen aan de Maya-Goden en leer je over hun visie op de samenleving. De sessies worden uitgevoerd door spirituele gidsen op speciale plekken zoals op de archeologische vindplaatsen van het heilige Iximché of Chimaltenango.

2. Maak chocolade in Antigua
De koloniale Guatemalteekse stad Antigua is naast een bijzondere plaats om kerst te vieren de plek voor leuke activiteiten. Zo heeft het Chocomuseo workshops waar je de Maya-wereld van de cacao verkent en deze overheerlijke, zoete lekkernij leert maken.

3. SNUBA bij het rif in Belize
Je onderwateravonturen naar een hoger plan tillen? Dan is Ambergris Caye in Belize de beste plek. Met een helderblauwe Caribische Zee om te snorkelen, voor diepzeeduiken of voor een SNUBA-duik. SNUBA is duiken maar dan zonder zware duikuitrusting en een diploma of duikervaring is niet nodig. De sessie wordt begeleid door een expert die ervoor zorgt dat je tot wel 6 meter diep kunt gaan.

4. Beklim ’s nachts de Masaya vulkaan in Nicaragua
Voor een memorabele kerst zorgt een tour rond de spectaculaire Mayasa vulkaan in het gelijknamige nationale park in Nicaragua. Zie het spektakel van de actieve krater overdag, bij zonsondergang of met een nachtwandeling in gezelschap van de sterren. Op zo’n 20 km vanaf hoofdstad Managua.

5. Zon op Roatan in Honduras
De wereldstranden hebben Roatan in Honduras op de kaart gezet. Voor een luie kerst is dit the place to be. Naast de luilekkerstand is er een actieve en gastronomische kant. Ga snorkelen bij het koraalrif, ontdek het nachtleven bij West End en de uitstekende lokale cuisine. Van een burger bij Sundowners Beach Bar tot fine dining bij Vintage Pearl.

6. Wandel door Casco Viejo in Panama-Stad
Een uitzonderlijke plek tijdens de kerstperiode is het koloniale Casco Viejo in Panama-Stad, UNESCO-werelderfgoed. Wandel door dit fraaie stukje hoofdstad, drink een drankje in een van de vele outdoor cafés en vind er ambachtelijke kerstcadeaus. Mis verder niet de promenade Paseo Esteban Huertas, de Bridge of the Americas over het Panamakanaal en het Biomuseo, een gebouw in knalkleuren van architect Frank Gehry met alles over natuur, water en biodiversiteit.

7. Doe een jungletour in Costa Rica
Ga op avontuur in het Nationaal Park Braulio Carrillo nabij San José in Costa Rica. Thuis van veel inactieve vulkanen, bergen en nevelwouden die bekendstaan om hun enorme biodiversiteit. Je kunt deze oerjungle wandelend verkennen, maar ook vanuit de lucht per kabelbaan.

8. Ga jetskiën op Lago de Coatepeque
Met een jetski bedwing je het immense en serene Lago de Coatepeque in Santa Ana, El Salvador, op een snelle manier. Combineer het met het eiland Isla Teopán, een klim op de Santa Ana-vulkaan of de berg de Cerro Verde en ga vissen op de traditionele manier.

9. Maak de Ruta de las Flores roadtrip in El Salvador
De Ruta de las Flores in El Salvador is een mooie manier om meer te weten te komen over de natuur, gastronomie en culturele rijkdom van de regio. De route doorkruist twee departementen in het westen van het land: Sonsonate en Ahuachapán. Plus zes authentieke plaatsen: Salcoatitán, Nahuizalco, Ataco Juayúa, Apaneca en Tacuba. Verheug je op fleurige bloemen, koffieplantages en fraaie landschappen.

Voor meer informatie www.visitcentroamerica.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.