Geilo (Noorwegen) ligt op Europa’s hoogste bergplateau

Ook met een slee kun je je vermaken in Geilo. Foto: PR


Gegarandeerd sneeuw van november tot mei, nooit hoeven wachten bij de skilift, 40 pistes en tegelijkertijd een hoop ander wintervertier: dat beloof Geilo zijn bezoekers. Het Noorse skigebied biedt genoeg uitdaging voor zowel beginners, gevorderden als de kleine skiërs. Na je vlucht naar Oslo kun je ervoor kiezen om een van de mooiste routes ter wereld per trein te ontdekken, en na ruim 150 kilometer sta je boven op het hoogste bergplateau van Europa én temidden van twee nationale parken.

Kite-ski
Geilo is een van de oudste skioorden van Noorwegen en ligt op 800 meter hoogte: hierdoor is er gegarandeerd sneeuw tussen november en mei. Met 40 pistes, 18 liften en 39 verschillende hoogtes zijn er genoeg opties voor elk type skiër. Geilo staat daarnaast bekend om haar uitgebreide kiteski-mogelijkheden en freestylers kunnen terecht in een van de vier sneeuwparken. Aan de kinderen is ook gedacht: Geilo heeft onder meer kinderpistes en -skigebieden, en er worden dagelijks meerdere kinderactiviteiten georganiseerd. Een paar keer per week kun je ook ‘s nachts de verlichte pistes verkennen.

Natuurliefhebbers
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Geilo: het skigebied ligt op het hoogste bergplateau van Europa én tussen twee nationale parken in: Hardangervidda en Hallingskarvet. Het is met 550 kilometer aan loipes een van de beste plekken in Noorwegen om te langlaufen. Verken de omgeving tijdens een hondensledetocht, huur een sneeuwscooter of trek de sneeuwschoenen aan en ga lopend op pad.

Van 31 januari tot en met 4 februari 2018 vindt het Ice Music Festival plaats in Geilo, een naam die precies omschrijft wat het festijn inhoudt: alle optredens staan in het teken van muziekinstrumenten die daadwerkelijk gemaakt zijn van ijs. En dat allemaal onder de eerste volle maan van het jaar.

Mooie treinroute
Geilo is makkelijk te bereiken via Oslo. Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks KLM-vluchten naar de Noorse hoofdstad. Vanaf Oslo rijd je in twee uur met je huurauto naar het skigebied, maar de route per trein wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. Via de Jong Intra Vakanties is voor deze regio een complete wintersportvakantie te boeken vanaf €278 per persoon. Meer informatie over wintersport in Noorwegen: http://www.norwayhomeofskiing.com/en/geilo/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.