Ischgl viert 25 jaar kunst in de sneeuw

Enkele beelden die in Ischgl te bewonderen zijn. Foto: PR


De zilveren editie van het open air sneeuw- en ijssculpturen event ‘Shapes in White’ in Ischgl vindt plaats van 8 tot 12 januari 2018. Tijdens deze jubileum-editie worden ‘the best of’- sculpturen van de afgelopen 25 jaar door tien internationale beeldhouwers en kunstenaar opnieuw geïnterpreteerd. De enorme kunstwerken zijn ware blikvangers op de skipistes van de Silvretta Arena. De sculpturen zijn tot begin mei gratis te bewonderen.

Draken & vampiers
Vurige draken, bloeddorstige vampiers, kleurrijke circusfiguren en legendarische sterren wanen zich deze winter op de piste van de Silvretta Arena in Ischgl om het 25-jarig jubileum van het sneeuw- en ijssculpturen event ‘Shapes in White’ te vieren. Tien beeldhouwteams creëren imposante kunstwerken met hun eigen interpretatie van het thema ‘the best of 25 years’. In slechts vijf dagen wordt het skigebied omgebouwd tot een indrukwekkende openluchtgalerie met artistieke creaties tot tien meter hoog op 2.300 meter boven zeeniveau. Op vrijdag 12 januari kiest een professionele jury, de winnaar van deze ‘Shapes in White’-editie.

Het concept ‘Shapes in White’
“Wat te doen met al die sneeuw?” Dat is de vraag die de inwoners van Ischgl zich 25 jaar geleden hebben gesteld: het kunstproject ‘Shapes in White’ werd geboren. Sindsdien wordt ieder jaar een aansprekend thema bedacht en aan beeldhouwers van over de hele wereld gevraagd hun ontwerpen voor de sneeuw- en ijssculpturen in te sturen. De kunstenaars met de beste ideeën worden uitgenodigd om binnen vijf dagen hun meesterwerken in het skigebied van de Silvretta Arena te ‘shapen’.

Meer informatie op: www.ischgl.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.