New York is klaar voor 2018

De viering van Nieuwjaar in New York. Foto: NYC&Company


NYC & Company, New York City’s officiële marketing- en toerismebureau, is met ’s werelds grootste nieuwjaarsfeest op Times Square en de bijbehorende iconische ball drop klaar voor de komst van 2018. Dit bucket list event met onder andere spectaculaire optredens van bekende artiesten wordt jaarlijks door bijna een miljoen mensen bijgewoond en nog eens een biljoen mensen genieten thuis live mee. NYC & Company laat zien waarom de feesten van de city that never sleeps tijdloos blijven.

Post-Its
“Op oudejaarsavond komen miljoenen bezoekers naar New York City om de unieke levendigheid en opwinding van de stad te ervaren,” aldus Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company. “We nodigen reizigers uit naar Times Square te komen tijdens het grootste spotlight moment en tegelijkertijd een van de vele andere evenementen in de wijken van de stad te ontdekken.”

Toelevend naar de grote avond, kunnen bezoekers bij de Wishing Wall hun hopes and dreams voor 2018 op kleine post-its opschrijven, om deze vervolgens als confetti terug te vinden over Midtown en Times Square als de bal weer beneden is. Deze bijna 5.400 kilo zware bal, versierd met 2.688 Waterford driehoekige kristallen creëert een palette van meer dan 16 miljoen kleuren en staat als kroon bovenaan de top van het One Times Square-gebouw. Zodra het aftellen begint en de bal precies om middernacht beneden is aanbeland, barst de menigte los in gejuich.

Via tv er bij zijn
Naar schatting kijken wereldwijd ongeveer een biljoen mensen naar Dick Clark’s New Year’s Rockin’Eve with Ryan Seacrest, gepresenteerd door Ryan Seacreast en Jenny McCarthy met spectaculaire optredens van Camila Cabello, Nick Jonas en Sugarland. De viering van New Year’s Eve wordt traditiegetrouw geopend door Tongliang Athletics Dragon Dance met dank aan een partnership met Chongqing, China. Multi-platina popzanger en tekstschrijver Andy Grammer zal de headline zijn van de muzikale line-up en country zangeres Lauren Alaina zal er zijn om haar nummer één hits te zingen.

Toch meer zin om thuis warm vanaf de bank mee te genieten? Wereldwijd kunnen mensen via TimesSquareNYC.orgNewYearsEve.nyc en TimesSquareBall.net live meegenieten van dit jaarlijkse spektakel. De NYC&Company Nieuwjaarsgids is hier te vinden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.