Tentoonstelling van Achterhoekse meesters in kerk

Hennie de Korte – Winter. Foto: PR


Deze winter toont de Koppelkerk in Bredevoort vijf meesters in de schilderkunst die hun hart verloren aan de Achterhoek. De expositie is te zien van 12 januari tot en met 2 april 2018 en wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag verrijkt met een rondleiding om 14.00 en 15.00 uur.

  • Joop Kruip (1935-2016) uit Aalten leefde van en voor de kunst. Hij was een zeer veelzijdig kunstenaar en liet een oeuvre na dat reikt van olieverf tot gouaches, van beeldhouwwerk tot mozaïek.
  • Toon Klaver (1933) uit Lochem zou een Nederlandse impressionist kunnen worden genoemd. Een warm kleurenpalet kenmerkt zijn werk. Composities van stillevens, naakten en stadsgezichten worden rechtstreeks met de kwast op het doek gezet.
  • Voordat Hennie de Korte (1941) neerstreek in Aalten woonde hij lange tijd in Australië. Hij raakte gefascineerd door havens van vreemde landen. De dromerige en verstilde sfeer van zijn schilderijen doet denken aan de Haagse School.
  • Creëren werd Gerard Velthuis (1935) uit Westendorp met de paplepel ingegoten. Nadat hij zijn vader als meubelmaker opvolgde, richtte hij zich vanaf 1995 volledig op schilderen en beeldhouwen. De inspiratiebron voor zijn kleurrijke doeken is altijd het Achterhoekse en Twentse land.
  • Riek van der Lichte (1908-2001) leerde de kneepjes van het vak in het Rijksmuseum in Amsterdam. In de hongerwinter trok zij samen met haar zus naar het Winterswijkse Woold. Als Amsterdams meisje verloor zij haar hart aan het Achterhoekse land.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Looptijd expositie: 12 januari t/m 2 april 2018
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Entree: € 5,- incl. kop koffie of thee

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.