Wandelen door de historie van WOI


Wandelen in Gontrode.

Toerisme Scheldeland herdenkt het einde van de Eerste Wereldoorlog met een bewerkte uitgave van de gratis fiets- en wandelbrochure ‘100 jaar Groote Oorlog in Scheldeland’. Al wandelend of fietsend kom je hierdoor meer te weten over het oorlogsverleden van Scheldeland met onder meer een nieuwe fietsroute in Melle en een nieuwe wandelroute in Bornem.

Nieuw in de herwerkte fietsbrochure is de fietsroute ‘Het vliegveld van Gontrode’ die het verhaal brengt van de reusachtige luchtschipbasis voor zeppelins in Gontrode (Melle). In de herwerkte wandelbrochure wordt het verhaal verteld over het Fort Bornem, de Sint-Bernardusabdij en de bunkers in de velden.

Als afsluiter van 100 jaar Groote Oorlog, een impulsproject van Toerisme Vlaanderen met steun van de Vlaamse regering, brengt Toerisme Scheldeland die strijd tot leven in twee gratis brochures, met 4 fietsroutes en 4 wandelroutes die je bestelt via de webshop van Toerisme Scheldeland.

Meer weten over 100 jaar Groote Oorlog in Scheldeland: www.scheldeland.be/grooteoorlog.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.