Wat heeft Van Gogh met Thalys te maken?


Een van de werken van Bob Sizoo op Instagram.

Thalys en het Van Gogh Museum slaan de handen ineen rondom een indrukwekkende tentoonstelling. Met de moderne foto- en videotentoonstelling ‘The Dutch in Paris’ proberen de Nederlandse fotograaf Bob Sizoo en de Franse regisseur en fotograaf Bertrand Vacarisas op hun manier in de voetsporen Van Gogh te treden. Beide ‘kunstenaars’ reisden met Thalys om daar het moderne Parijs in beeld te brengen.

The Dutch in Paris
Met de hedendaagse foto- en videotentoonstelling ‘The Dutch in Paris’ proberen Bob Sizoo en Bertrand Vacarisas op hun manier in de voetsporen van Van Gogh te treden. De Nederlandse Bob Sizoo maakt deel uit van de bekende Sizoo Brothers. Drie broers bouwden in korte tijd een razend populair Instagram-account op met gezamenlijk 300.000 volgers.

In 1886, toen Vincent Van Gogh vanuit Amsterdam naar Parijs trok, nam de reis enkele dagen in beslag. Tegenwoordig kost dat slechts drie uur en een kwartier. Maar, waarom trok Van Gogh destijds, net als vele andere kunstenaars, nu eigenlijk naar Parijs? En welke invloed heeft die reis nog op het alledaagse leven vandaag? Om dit in kaart te brengen hebben Thalys en het Van Gogh Museum de handen ineen geslagen en is er deze tentoonstelling ontstaan. Thalys reizigers krijgen aan boord een voorproefje te zien van de expositie en kunnen met korting een bezoek brengen aan de tentoonstelling.

Extra informatie
Expositie: “The Dutch in Paris”
Locatie: Van Gogh Museum, Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam.
Duur: Tot en met 7 januari 2018.
Prijs: €22 euro (€19 euro op vertoon van een Thalys ticket).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.