Best bewaarde eilandgeheimen van Taiwan

Wandelen op de eilanden van Taiwan. Foto: PR


De unieke geografische ligging van Taiwan zorgt voor een divers aanbod aan prachtige eilanden. Van Orchid Island tot Ludao en van Penghu tot Little Liugiu. Ook op het ‘vaste land’ van Taiwan is er genoeg te ontdekken, van indrukwekkende fietstochten tot raften op de Xiuguluan River. Taiwan Tourism is van 9 tot en met 15 januari aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Taiwan heeft een zeer divers landschap. Er zijn vele beboste bergen die meer dan 3.000 meter hoog zijn. Taiwan heeft zelfs de hoogste bergtop in Noordoost-Azië: de Yu Mountain die een hoogte van 3.952 bereikt. Maar ook veel eilanden, hierbij een overzicht:

Penghu Eilanden
Penghu of Pescadores is een grote eilandengroep ten westen van de Taiwanese kustlijn. Ze worden gekenmerkt door grote rotsen van vulkanisch gesteente, kleurrijke koraalriffen en uitgestrekte stranden. De visserscultuur die er heerst maakt het, samen met de talloze bijzondere vogels die hier naartoe migreren, tot een bijzondere plek.

Orchid Island
Op dit bergachtige eiland, dat grotendeels bedekt is met tropisch regenwoud, is er een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Perfect voor de natuurliefhebber. Orchid Island wordt daarnaast bewoond door de primitieve Taiwanese Yami stam, die nog leven volgens de authentieke cultuur. Neem hier als bezoeker zeker een kijkje en wie weet vang je een glimp op van een Flying Fish of Boat Launching Festival, 2 rituelen die nergens anders ter wereld te zien zijn. Boten zijn voor de Yami van groot belang en worden met deze ceremonie ingewijd. Het Flying Fish Festival vindt elke lente plaats en moet zorgen voor een overvloed aan vliegende vis.

Ludao
Ook wel bekend als Green Island, vindt je op ongeveer 33 kilometer van de kust bij Taitung in het oosten van Taiwan. Het eiland heeft tal van leuke activiteiten. Verken bijvoorbeeld het gebied per scooter, neem een kijkje bij de idyllische vuurtoren of kom tot rust in één van de natuurlijke hot springs. Verder maakt de bijzondere onderwaterwereld met haar onaangetaste koraal en vele tropische vissen, Ludao tot een waar walhalla voor duikers en snorkelaars.

Little Liuqiu
Zo’n 14 kilometer ten zuidwesten van het Taiwanese schiereiland ligt Little Liugiu. Op dit eiland vind je de beste locatie om de zonsondergang te bekijken en de meeste verschillende soorten koraal van heel Taiwan. Het aangename transparante water, de blauwe lucht en de interessante lokale gewoontes maken dit een topbestemming.

Enthousiast geworden? Meer informatie via: http://eng.taiwan.net.tw/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.