Campwerk haalt iKamper naar Europa

De daktent waar een gezin in kan slapen op het dak van een auto. Foto: PR

Campwerk, een specialist op het gebied van tenttrailers en daktenten, is officieel partner van iKamper geworden en brengt daarmee de Kickstarter wonderdaktent Sky4X 1 naar Europa. In Nederland is de daktent voor het eerst te zien tijdens de Caravana in Leeuwarden (stand 3101). Samen met de CMT in Stuttgart die gelijktijdig plaatsvindt is dit de Europese primeur.

Grootste hardcover daktent

Tot nu toe waren hardcover daktenten beperkt in grootte door het dakoppervlak van het voertuig. De eerste daktent van iKamper is een hardcover daktent en biedt door zijn slimme uitvouwmechanisme ruimte aan 4 personen. Na het openen van de deksel, klapt de tent verder open naar de zijkant, waardoor een ligoppervlak ontstaat van 2.10 m x 1.90 m. Genoeg voor 3 volwassenen of 2 volwassenen + 2 kinderen. Al met al kost het openen nog geen 30 seconden. Er zijn veel accessoires mee te leveren, waardoor de daktent op vele manieren gebruikt kan worden. Zo is er een luifel, stormkap en complete ondertent beschikbaar. Maar ook opbergmogelijkheden voor de mobiele telefoon, boeken, schoenen en zelfs een tablethouder is beschikbaar.

Sterke bodem

De bodemplaat van de Sky4X bestaat uit een aluminium paneel met honingraatstructuur. Deze constructie zorgt voor een lichte, maar extreem sterke bodem en biedt tevens een isolatielaag voor de kampeerder. Het dakvenster zorgt voor lichtinval in de tent wat een prettig binnenklimaat geeft. Bovendien geeft het uitzicht op de sterrenhemel gedurende de nacht. Romantischer wordt het niet. De Sky4X kan op ieder voertuig worden geplaatst. Wat er voor nodig zijn, zijn 2 dakdragers. Door het geringe gewicht kan de daktent met twee personen op het voertuig worden getild en gemonteerd aan de dakdragers.

Ontwikkeling

De Sky4X is ontwikkeld met behulp van een crowdfunding project die is gerealiseerd in 2017. Het was het meest succesvolle tent project op Kickstarter, met een opbrengst van $ 2.3 miljoen. Afgelopen mei zijn wereldwijd de eerste exemplaren uitgeleverd en inmiddels draait de productie in Korea volop. Campwerk zal per direct de distributie voor iKamper in Europa overnemen. Daarbij zal het naast de eigen vestigingen in Mülheim a/d Ruhr (D), Dörzbach (D) en Leek (NL), gaan werken met regionale dealers die geïnteresseerd zijn om dit model in hun assortiment op te nemen. Vanaf het vroege voorjaar 2018 is de Sky4X uit voorraad leverbaar.De Sky4X is er vanaf de € 3.499,-. Meer informatie op www.iKamper.de.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.