Davos krijgt eerste Hard Rock Hotel in de bergen


De opening van Hard Rock Hotel Davos.

Davos Klosters heeft deze winter veel nieuws voor de ware wintersportliefhebber. Zes indrukwekkende bergtoppen lokken elk jaar weer vele wintersportfans naar de hoogstgelegen stad van Europa. Deze winter komen er zes nieuwe redenen bij om naar Davos Klosters te gaan.

In Davos opent het eerste Hard Rock Hotel ter wereld in de bergen
Hollywood, Tampa, Ibiza en nu Davos: Hard Rock International komt naar de Zwitserse Alpen. Sinds 1 december 2017 is Spenglers Davos het nieuwe Hard Rock Hotel met 111 volledig gerestylede kamers, waaronder 31 een- tot driekamerappartementen. “Kostbare gitaren en foto’s uit de grootste hardrock-schatkamer ter wereld sieren de muren en er komt een Rock Shop,” zegt Director Dagmar Weber. De gastvrouw en haar team kijken uit naar de ‘good vibes’ die Hard Rock en Hard Rock Hotel aan Davos zullen geven.

Beleef Davos Klosters Inside met de locals
In het kader van het gratis bezoekersprogramma ‘Davos Klosters Inside’ geeft een team van lokale inwoners dagelijks insidertips voor leuke winteravonturen zoals skisafari, off-piste kennismakingscursus, curling of een fakkeltocht. Het aanbod bestaat uit zowat 20 belevenissen in de categorieën ‘sport & avontuur’, ‘kids & familie’, ‘bezienswaardigheden & trips’ en ‘kunst & cultuur’. Het gratis bezoekersprogramma vindt elke week van half december tot eind maart plaats en is beschikbaar voor alle bezoekers met een geldige Davos Klosters Card.

Ambiance verzekerd met een muzikale winter
Met Pasen vindt in Davos Klosters het Cover Festival plaats. De beste coverbands van Europa brengen de grootste hits van hun idolen. Bezoekers zullen het graag horen: alle concerten zijn gratis.

‘Eistraum Davos’ is terug met pond hockey, ijsstokschieten en een ijsdisco.
Deze maand opende het ijsavonturenpark ‘Eistraum Davos’  zijn deuren in Sportzentrum Davos. Het omvat verschillende themagebieden, bv. pond hockey, ijsstokschieten of een ijsdisco. Alle gebieden zijn met elkaar verbonden via ijspaden. Het rustieke chalet ‘Capricorn’, diverse marktkraampjes en het restaurant ‘Time Out’ bieden warmte en een hapje voor al wie aan een pauze toe is. Dankzij het kunstijs is de avonturenijsbaan ‘Eistraum Davos’ dagelijks open van december tot maart.

Leer professioneel langlaufen in het nieuwe Davos Nordic Parc 
Langlaufzentrum Davos is begonnen met een speciale langlaufcursus om de juiste technieken op een speelse, leuke manier aan te leren. Tot half maart 2018 kunnen bezoekers en lokale inwoners gratis leren skiën in 12 verschillende stappen. Een mascotte in de vorm van een sneeuwschoen wacht hen op en toont verschillende oefeningen zoals skiën in een 8 of over een schans, springen, schaatsen of skiën op een buckelpiste.

Lekker warm op de piste met de nieuwe verwarmde 6-persoonsstoeltjeslift 
Een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift opent in het komende winterseizoen 2017-18 in het skigebied Parsenn. De lift is 1587 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 380 meter. Ze kan 2500 personen per uur vervoeren. Vanaf de Gruobenalp sta je in zowat 5 minuten op de Parsennfurgga. Iedere wintersporter heeft z’n eigen verwarmde stoeltje in de lift en bij slecht weer zorgt de overkapping voor bescherming. Zo zal een dag op de pistes van het Parsenn-skioord nóg luxueuzer zijn dan het al was.

Meer informatie: www.davos.ch | www.klosters.ch

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.