GaiaZOO is het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’

GaiaZOO is het 'Leukste uitje van Nederland 2018' 9

Links, Frits van Bruggen ANWB-hoofddirecteur, midden Ron Kuckelkorn en Michelle Hollands van GaiaZoo en rechts presentratrice Stella Gommans. Foto: ANWB


GaiaZoo is het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Ron Kuckelkorn van GaiaZOO ontving de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Efteling kreeg de zilveren award en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de bronzen award.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht. GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018.

Over de grens

Nieuw dit jaar is de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. De winnaar in deze categorie is Europa-Park in Rust in Duitsland, op de tweede plaats Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk en als derde eindigde Phantasialand in Bruhl, Duitsland.

De winnaars per provincie:

Drenthe Outdoor Grolloo Klimpark in Grolloo
Flevoland Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland Puur Terschelling
Gelderland Thermen Bussloo in Voorst
Groningen Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans
Limburg Kasteeltuinen Arcen
Noord-Brabant Museum Klok & Peel in Asten
Noord-Holland Landgoed Hoenderdaell
Overijssel De Ulebelt in Deventer
Utrecht Thermen Soesterberg in Soesterberg
Zeeland Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen
Zuid-Holland Mariniersmuseum in Rotterdam

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de achtste keer. Vorig jaar werd de Efteling het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ is onderdeel van het Land van ANWB. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/landvananwb

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.