KLM helpt blinde passagiers

Een KLM-toestel op Schiphol. Foto: Elkedagvakantie


KLM biedt vanaf nu films met audiodescriptie aan via het Inflight Entertainment op intercontinentale vluchten. Zo kunnen ook blinde- en slechtziende passagiers genieten van films tijdens het vliegen. Dit sluit aan bij het doel van KLM om onze passagiers ervaringen te geven die ze bijblijven.

De eerste films met audiodescripties zijn: Home Again, Kingsman, The Golden Circle en Lego Ninjago Movie. Komende maanden worden er nog meer films toegevoegd.

Audiodescriptie is een techniek om films en televisie- programma’s toegankelijk te maken voor blinde- en slechtziende mensen. Er worden tijdens de dialogen pauzes gehouden waarin een stem alle visuele elementen beschrijft. Zoals personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.