Nederlands bedrijf plaatst ‘glampingtenten’

Het ontwerp van Tentvilla van buiten en van binnen. Foto: PR


Het hele jaar door kamperen in een volledig geïsoleerde lodge, die er van de buitenkant bovendien uitziet als een tent. Volgens de mensen achter het bedrijf Tentvilla wordt het één van dé vakantietrends van 2018.

Steeds meer eigenaren van bungalowparken en kampeerterreinen haken in op de glamping-trend, wat staat voor glamourous camping. Het gaat om het verhuren van luxe afgewerkte tenten en huisjes die voorzien zijn van alle gemakken, dé manier om het vakantieseizoen een extra omzetimpuls te geven. Het Doetinchemse bedrijf Tentvilla biedt al jarenlang van deze vakantie-oplossingen en presenteert nu de gloednieuwe CoCo-Lodge.

CoCo-Lodge

“CoCo staat voor Comfortable en Cosy”, vertelt Rien van Duppen van Tentvilla. “De lodge heeft geïsoleerde en volledig recyclebare wanden en een dak van 12,5 cm dik EPS. Dat is isolatiemateriaal waardoor de lodge gemakkelijk te verwarmen en te koelen is. Hij biedt meer privacy door de geïsoleerde wanden en heeft ramen en afsluitbare deuren met dubbel glas. Door de isolatie kan de lodge het hele jaar blijven staan en is dus ook het hele jaar te huren en te verhuren.”

Vaatwasser

Nieuwe stijl glamping, en dan de CoCo-Lodge in het bijzonder, biedt de mogelijkheid voor: vaste bedden, een volledig ingerichte keuken, soms zelfs met vaatwasmachine en oven, een geprefabriceerde luxe badkamer voorzien van een douche, hangtoilet en wastafel. En dat alles afgewerkt met veel steigerhout en vaste (schuif)deuren. “In feite is het de ideale tussenvorm van een tent en een comfortabele villa”, vertelt Van Duppen. “Maar dan wel mét de nostalgie en dat buitengevoel dat kamperen zo fijn maakt.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.