‘One Night Smurf’ wint in Ischgl

‘One Night Smurf’ wint in Ischgl 9

Eerste plaats voor ‘One Night Smurf’ van het Duitse duo Ralf Rosa en Peter Fechtig © TVB Paznaun – Ischgl


Tijdens de 25ste editie van het open air sneeuw- en ijssculpturen event ‘Shapes in White’ in Ischgl zijn negen teams van professionele beeldhouwers en kunstenaars met grote blokken sneeuw aan de slag gegaan. Tijdens deze jubileum-editie werden ‘The best of’- sculpturen van de afgelopen 25 jaar opnieuw geïnterpreteerd. Professionele juryleden kozen het kunstwerk ‘One Night Smurf’ van het Duitse duo Ralf Rosa en Peter Fechtig met het thema ‘Comic book heroes’ uit 2000, als winnaar. Voor wintersporters zijn de sculpturen tot begin mei gratis te bewonderen.

Stripboeken

Helden uit stripboeken, alledaagse objecten of sterren in Ischgl… met het thema ‘the best of 25 years’ hadden de kunstenaars keuze uit 25 verschillende thema’s. In slechts vijf dagen werd het skigebied dan ook omgebouwd tot een indrukwekkende openluchtgalerie met een diversiteit aan artistieke creaties tot wel tien meter hoog zoals ‘Helene Fischer 2018’ van het thema ‘Stars in Ischgl’ uit 2003, ‘Robert de Clown’(Circus, 2016), ‘Captain Jack Sparrow’ (Hollywood, 2007) en ‘Wikie de Viking’ (Vicky, 2010).

Andere prijzen

De professionele juryleden kozen het kunstwerk ‘One Night Smurf’ (Comic book heroes, 2000) van Ralf Rosa en Peter Fechtig uit Duitsland als winnaar. De tweede plek was voor de sneeuwsculptuur ‘Espresso Italiano’ van het Italiaanse team Stefano Begher en Vladimiro Tessaro. De Zuid-Tirolers Ivo Piazza en Reiner Kasslatter behaalde dit jaar de derde plaats met hun kunstwerk van Helene Fischer.

Meer informatie over dit evenement op: www.ischgl.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.