Top 10 restaurants in Wenen

Een restaurant in Wenen. Foto: PR

“Weners zijn echte bourgondiërs”, aldus time to momo-local Lotte Lambin. Koffiehuizen, cafés en restaurants zijn ook op doordeweekse dagen drukbezet.

De eetcultuur is de afgelopen jaren veranderd. Natuurlijk vind je nog traditionele Oostenrijkse gerechten als wienerschnitzel, Knödel (brooddeegbal) en Tafelspitz (gekookt rundvlees), maar de laatste jaren zijn er veel internationale restaurants en moderne cafés bijgekomen. En er zijn heel wat restaurants waar uitsluitend biologische producten worden gebruikt. Dit zijn Lottes 10 meest favoriete restaurants in Wenen:

1.) Gmoakeller: Tafelspitz en andere klassiekers > Am Heumarkt 25
2.) Aziatisch en zeer geliefd: Kim Kocht > Währinger Straße 46
3.) Mittendrin: combineert gastronomie met naastenliefde > Währinger Straße 19
4.) Laat je verrassen in het Japanse Mochi > Prater Straße 15
5.) Authentieke taco’s en margarita’s: Los Mexikas > Lange Gasse 12
6.) Lokale gerechten proeven bij Labstelle > Lugeck 6
7.) Niet te versmaden burgers bij Weinschenke > Franzensgasse 11
8.) Oostenrijkse specialiteiten in een modern jasje bij Salonplafond > Stubenring 5
9.) Heuriger Sirbu: spectaculair uitzicht > Kahlenberger Straße 210
10.) Midden-Oosterse lekkernijen: Naschmarkt Deli en Neni > Naschmarkt 510

Local Lotte Lambin

Lotte, blogger en huismoeder, woont sinds begin 2016 in Wenen en ontdekt nog elke dag nieuwe hotspots. Ze is verzot op exotische markten en trendy koffiebars. Lotte wil iedereen ervan overtuigen dat Wenen niet oubollig is, maar juist dynamisch en hip met prachtige gebouwen, veel groen, leuke restaurants en een bruisend nachtleven. Voor time to momo maakt ze wandelroutes, waarin ze bezoekers langs de leukste restaurants, de hipste shopadressen en de must-see highlights van Wenen leidt.

Gratis route time to momo Wenen

Wenen is deze maand time to momo Stad van de Maand. Dit houdt in dat de time to momo route Neubau & Mariahilf t.w.v. € 2,99 tot en met 31 januari 2018 gratis te downloaden is in de time to momo app (Android & iPhone) en webshop. De wijken Neubau en Mariahilf zijn populaire, levendige wijken met leuke winkels en hippe cafés. Er wonen veel studenten en dertigers. Dit stuk van Wenen is wat nonchalanter en losser dan andere delen van de stad. Beide wijken zijn een paradijs voor shopaholics. Hier zitten niet alleen de grote winkelketens, maar ook veel designerboetieks. De wandelroute duurt ongeveer anderhalf uur en voert de bezoeker kriskras door twee van de gezelligste buurten van Wenen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.