Vakantieplannen? Probeer de Provence eens

Vakantieplannen? Probeer de Provence eens 8

Fietsen door de lavendel-velden. Foto: T.VERGOZ


Tijdens de Vakantiebeurs 2018, die plaatsvindt van 9 t/m 14 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht is de Franse regio Provence Alpes Côte d’Azur ruim vertegenwoordigd. Samen met een groot aantal partners waaronder verschillende campings en vakantieparken laten zij het publiek kennis maken met het zonnige zuiden van Frankrijk.

Genieten op culinair-, cultureel- en sportief gebied

De regio Provence Alpes Côtes d’Azur biedt veel mogelijkheden. Zo kunt je uiteraard genieten van een zonovergoten vakantie aan de mediterrane kust. Maar ook de sportievere vakantieganger komt aan zijn trekken door de vele activiteiten die mogelijk zijn. Denk hierbij aan fietsen, wandelen, kano varen, raften en verschillende watersporten. Op cultureel gebied is er ook veel te beleven. In Marseille staat het beroemde MuCEM en in Orange het antieke theater dat op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat.

Bij de Zuid Franse beleving hoort natuurlijk ook heerlijk eten en drinken. De gastronomie van dit gebied kun je op verschillende manieren leren kennen. Er worden bijvoorbeeld tours georganiseerd waarbij je op ontdekking gaan naar lokale producten. Je mag ze niet alleen proeven maar ook de producent ontmoeten en alles leren over het productie proces. Aan het einde van de tour geniet je van een heerlijke maaltijd. Dit alles onder begeleiding van een gids die alles ins en outs van de omgeving kent.

Kampeermogelijkheden in de Provence

Wanneer je op vakantie bent in de Provence Alpes Côte d’Azur zijn er verschillende mogelijkheden om te verblijven. De regio biedt diverse kampeermogelijkheden. Bijvoorbeeld op campings direct aan zee in het departement de Var. Je kunt kiezen uit diverse campings die qua ligging het beste passen bij jouw ideale vakantie. Liever iets huren? Dat kan ook via VTF vakantiedorpen. Zij bieden verschillende type accommodaties op diverse locaties.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.