800 dingen om te doen in het Zwitserse Davos Klosters

800 dingen om te doen in het Zwitserse Davos Klosters 9

Trail running bij Davos Klosters. Foto: PR/Marcel Giger

Davos Klosters is een goede bestemming voor de zomer van 2018 voor wie een actieve vakantie wil houden. Van raften en paragliden tot (begeleide) mountainbike-tours en van een rit met een oldtimer door het verbluffende landschap tot een ware GPS-schattenjacht voor de kinderen. In de zomer zijn er maar liefst 800 sportieve, avontuurlijke en culturele activiteiten te doen waarvan 70 zelfs gratis op vertoon van de Davos Klosters GuestCard.

Schatkamer voor families
Voor een vakantie met de hele familie ben je in Davos Klosters aan het juiste adres. Niet alleen zijn er genoeg hotels waar voor ieder lid van de familie iets te beleven valt, ook zijn de activiteiten erg gevarieerd. Jonge kinderen maak je blij met een GPS-schattenjacht door de prachtige natuur of een bezoek aan het treinmuseum Albula in Bergün. Voor avontuurlijke families is rafting een goed idee, net als paragliden over Davos of een trektocht door de bergen met lama’s. Onverhoopt een dagje minder goed weer? Ga dan indoor klimmen, knutselen in het Kirchner Museum of broodbakken in de Rohrmolen in het Nutli-Hüshi Museum.

Trendy en sportief
Mountainbiken is populair, daar ontkom je in Davos niet aan met de vele mountainbike routes. Diverse liften en kabelbanen brengen je op grote hoogte en dan gaat het in een duizelingwekkende vaart naar het dal. Wie de grootste uitdaging wil, kiest voor de Alps Epic Trail, een single track van 32km. Deze route is zo ‘episch’ dat hij benoemd is door het IMBA als een van de beste mountainbike routes ter wereld. Heb je een duwtje in de rug nodig, dan staat er een e-mountainbike klaar.

Een andere trendy sport, trail running is ook bijzonder populair in Davos Klosters. ‘Off-road hardlopen’ door de natuur, over smalle trails met natuurlijke hindernissen zoals bergen, rotsen en beekjes. Je focust niet enkel op snelle tijden maar geniet van de natuur, de omgeving en de rust. De bergen rond Davos zijn er het ideale kader voor. Davos Klosters is daarnaast een mekka voor watersporters en alpinisten. Je gaat er zeilen, windsurfen, kitesurfen, kanoën, raften of beklimt er rotswanden, ijswanden of gletsjers.

Grootste verzameling Edelweiss.
De natuurliefhebbers halen hun hart op in Alpinum Schatzalp, een botanische tuin op de helling van Schatzalp. Met meer dan 3.500 alpine planten uit alle gebergten van de wereld, waar de grootste verzameling Edelweiss van de wereld bloeit.

Informatie over de Davos Klosters GuestCard en de 800 activiteiten:
www.davos.ch/en/summer/activities/davos-klosters-active/

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.