Wat kost de schnitzel op jouw piste?

Wat kost de schnitzel op jouw piste? 9

Een Wiener Schnitzel op de piste. Foto: SnowPlaza


Wintersportwebsite Snowplaza.nl heeft de prijzen van Wiener Schnitzels op de piste met elkaar vergeleken. De Schnitzel Index geeft inzicht in de kosten voor dit wintersportgerecht in de hoogstgelegen bergrestaurants van 20 populaire skigebieden. Het eten van een Schnitzel is 4% duurder geworden ten opzichte van vorig seizoen. Gemiddeld betalen wintersporters € 14,80 voor een Wiener Schnitzel.

Prijsstijging van 4%
De prijzen voor een Wiener Schnitzel in de diverse skigebieden liggen uiteen. Voor een Schnitzel bij de Schneekarhütte in Mayrhofen moet € 22,50 afgerekend worden. Bij de Hochalm in Obertauern bedragen de kosten voor een gepaneerd stukje vlees met frites slechts € 11,-. De gemiddelde prijs voor een Schnitzel ligt op € 14,80 en hiermee is de prijs ten opzichte van vorig seizoen 4% gestegen. Afgelopen winter waren wintersporters 60 eurocent minder kwijt voor een Schnitzel.

20 populaire skigebieden
De Schnitzel Index vergelijkt de Schnitzelprijzen in de hoogstgelegen bergrestaurants van 20 populaire skigebieden in de Alpen. Er is alleen naar de prijs gekeken; smaak, bereidingswijze, grootte, type vlees en sfeer hebben geen invloed gehad op de uitslag van het onderzoek. Ook is er geen onderscheid gemaakt tussen zelfbedieningsrestaurants en luxe berghutten met bediening.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.