Singapore Airlines heeft primeur van Boeing 787-10

Singapore Airlines heeft primeur van Boeing 787-10 9

In Amerika staat de eerste Boeing 787-10 al vrijwel klaar. Foto: PR


Osaka krijgt de primeur van de eerste vlucht met een nieuwe Boeing 787-10. Dat heef Singapore Airlines (SIA) aangekondigd. De eerste vlucht zal naar verwachting begin mei 2018 zijn. SIA is ’s werelds eerste luchtvaartmaatschappij die de Boeing 787-10 in gebruik neemt. In totaal heeft SIA 49 Boeing 787-10 toestellen besteld en het eerste toestel wordt in maart 2018 afgeleverd vanuit Boeing’s productie faciliteit in North Charleston, South Carolina.

Eerst trainingsvluchten

Voorafgaand aan de introductie van reguliere vluchten naar Osaka worden de Boeing 787-10 toestellen op geselecteerde vluchten naar Bangkok en Kuala Lumpur ingezet voor trainingsdoeleinden. SIA zal op de Boeing 787-10 ook nieuwe regionale cabineproducten introduceren. Het toestel gaat over twee reisklasses beschikken met in totaal 337 stoelen aan boord, waarvan 36 stoelen in Business Class en 301 stoelen in Economy Class.

Met een lengte van 68 meter is de Boeing 787-10 de langste variant van Boeing’s Dreamliner toestellen, die zijn gebouwd met technologisch geavanceerde lichtgewicht composietmaterialen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.