Tweede neushoornvrouw naar GaiaZOO

De neushoornfamilie in Limburg breidt uit. Foto: PR


Begin maart arriveert een nieuwe neushoornvrouw in GaiaZOO. Het gaat om Wazi en ze is 3 jaar jong. Ze maakt een lange reis naar Kerkrade vanuit La Boissière-du-Doré, Frankrijk. Precies één jaar geleden ontving GaiaZOO het bericht dat neushoornman Thabo voor het eerst gezelschap zou krijgen van een vrouwtje. Nú, een jaar later bereiden we ons voor op de komst van een tweede neushoornvrouw.

Verhuizing

Momenteel worden de voorbereidingen voor het transport van Wazi getroffen. Een neushoorn verhuizen is namelijk geen gemakkelijke klus! Zo moeten er onder andere vergunningen en een transporteur worden geregeld. Zo’n zware transportkist til je natuurlijk niet zomaar even op, dat gebeurt met een kraan.

Warm welkom

Neushoorn Thabo staat vast te popelen om het nieuwe vrouwtje te ontmoeten. Toen hij in 2017 voor het eerst kennismaakte met vrouwtje Abebi maakte hij van vreugde een sprongetje in de lucht. Hopelijk wacht Wazi ook zo’n warm welkom. De dierverzorgers van GaiaZOO verheugen zich in ieder geval op haar komst en hopen dat ze, als de tijd rijp is, voor nageslacht zal zorgen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.