Wellnessweekje in Duitsland met camper

Camperplaats in Lingen Foto: PR/ Lingen Wirtschaft und Tourismus GmbH


Wie een keer wat anders wil doen zou een Wellness-reis naar Duitsland kunnen overwegen. Al was het maar omdat ze daar in dat buurland een traditie hoog te houden hebben als het om wellness gaat. Net over de grens in Duitsland zijn er volop mogelijkheden om goede voornemens over gezonder leven en verwennerij voor je lichaam om te zetten in actie. Niks lekkerder dan – als het buiten nog fris is – samen wegkruipen in zo’n warm, luxe, super goed georganiseerd Duits kuurbad of wellness resort. Altijd wel een leuke camperplaats in de buurt. Hier onder een paar voorbeelden.

Aquarel in Haltern am See
Klein vakantieparadijsje met zwembaden, sauna’s, stoombaden en heel veel fun. Speciale bekkens om meters te maken, speelse bassins om te dollen. De zoutruimte. Een gezonde opkikker voor je huid en longen. Daarna helemaal fris van de 6 meter lange glijbaan.

Je camper parkeer je bij Wohnmobilpark Haltern, halverwege oude binnenstad en stuwmeer. Het parkje scoorde al in de Top-3 van favoriete kleine camperplekken in Duitsland. Veel privacy dankzij heggen, korting bij Aquarel.

Wellness op 4 sterrenniveau: Jammertal
Een superdeluxe wellness- en golfresort in Datteln, hartje natuurpark Haard in het idyllische Münsterland. Wat mag je verwachten? Een camperplaats voor jezelf met veel groen, een riante 150 m2 groot. Wie wil, boekt een exclusieve, eigen badkamer naast de camper. Wat doe je de rest van de dag? Wandelingetje rond de natuurlijke vijver, gratis ontbijtbuffet en naar het enorme Wellnesscomplex, met 12 sauna’s. Waaronder een authentieke Romeinse leemsauna. Uitrusten doe je in het nieuwe Glashaus, bij de knapperende open haard – mét uitzicht. Niet op een stretchertje, nee op een comfortabel zacht boxspringbed. Tja, 4 sterren dus.

CarpeSol in Bad Rothenfelde
Niet niks: naar het bekende kuuroord met het heilzame zout in de uitlopers van het Teutoburger Wald. Op loopafstand van het oude ‘salzgradierwerk’ van takken en twijgen vind je een prachtig thermaalbad, helemaal gericht op pure verwennerij. Net als in een ‘gewone’ sauna zweet je, koel je af en wordt je bloedsomloop weer wakker, maar hier heb je als bonus het fabelachtige uitzicht vanuit de Panoramasauna buiten. Binnen kun je kiezen uit klassieke Finse sauna’s, zwembaden, stoombaden, een Vital-Pool of een warm bubbelbad met kruiden.

Overnachten in de camper kan hier op drie heel verschillende manieren:

– Een beetje ‘wild’ kamperen op een parkeerplaats in de buurt. Met voordelig dagkaartje van 3 euro, geen stroom of servicezuil met water.

– Ietsje luxer, op Wohnmobilpark Osnabrücker Land, compleet met camperservicestation, sanitairgebouwen en stroom uit de muntautomaat.

– Veel luxer, op anderhalve kilometer van CarpeSol, bij het Campotel van de camping van Bad Rothenfelde. Dertien ruime plaatsen speciaal voor campers, met alle voorzieningen die je nodig hebt.

Die Sauna Insel in Dülmen
Geen half werk, dit unieke ‘vitaliteitscentrum’ in klassiek Finse stijl. De camper mag er pal naast; voor bezoekers van de sauna zelfs helemaal gratis! Stroom nodig? Even melden bij de receptie en het wordt geregeld.

Tropische Oase Bahia in Bocholt
Wie zei er dat sauna’s altijd streng scandinavisch moeten ogen? Bij Bahia is de sfeer lekker los caribisch. De gastvrije aanpak is weer typisch Duits: een reusachtig complex met 10 sauna’s, fijn aanbod op het gebied van beauty en massages, wat al niet. Twee bijzonderheden: de avontuurlijke waterglijbaan Aqua Choice (blijf je in de veilige blauwe tunnel of durf je in de steile oranje?) en het relaxte Solebecken, met hoog zoutgehalte (goed voor je huid!) en aangename 30 graden watertemperatuur. Twee opties met de camper: Op het eigen terrein van Bahia (inclusief afvoer voor water) of geheel verzorgd op Wohmobilpark ‘Am Aasee’.

Het Nettebad in Osnabrück
Veelzijdig sport- en recreatiecomplex met spetterend zwemparadijs en ontspannen deel: de Loma Sauna’s. Loma is Fins voor vakantie, vandaar. Er is een leuke, kleine camperplaats voor maximaal vijf campers.

Saunapark Epe
Zeven verschillende sauna’s, waaronder de oervorm van het zwetend genieten: de MMA Sauna, waar de temperatuur dankzij een echt houtvuur kan oplopen tot 120 graden. Probeer ook de met aandacht uitgevoerde ‘Aufguss’ of ‘Löylys’ rituelen in de Finse sauna. Daarna slaap je in je camper aan de Dreiländersee in Gronau, zo’n 5 km verderop.

Linus Lingen, in het Emsland
Heel erg grote, complete en toch geweldig knusse sauna, verdeeld over twee verdiepingen en een parkje met waterval en vijver. De camper mag even verderop, aan de Teichstraße. Vandaar is het maar 1 km lopen naar het oude centrum van Lingen.

Kuuroord Bad Bentheim
Het zuivere, mineraalrijke bronwater komt hier van grote diepte, ver onder het kasteel op de zandsteenrotsen. Geen wonder dat hier een rijke traditie van kerngezond herstellen en verfrissen bestaat. Met heilzame watertherapieën, zwembaden en luxe sauna’s. Het warme Solebad (drie procent zout!) bijvoorbeeld, is goed voor je huid, luchtwegen, longen, een betere doorbloeding. Met je camper mag je ‘vorstelijk’ kamperen, pal naast de kasteeltuinen en Kurpark, met zicht op de burcht.

Meer informatie: www.geheimoverdegrens.nl/wellness-in-duitsland/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.