Bijzondere evenementen in Bretagne in 2018

Je kunt deze zomer in Bretagne naar een riddertoernooi. Fête des Remparts – © Evelyne Ollivier / PR


Het hele jaar door organiseert de regio Bretagne talrijke evenementen en festivals. Ook dit jaar staat er weer een mooi programma klaar. Een kleine greep uit het brede aanbod:

De Vallei der Heiligen viert een spectaculaire 10e verjaardag
Carnoët, 11 mei tot 29 juli

Ter ere van de 10e verjaardag van La Vallée des Saints, een vallei vol prachtige monumentale beelden, wordt in juli een 100e sculptuur toegevoegd aan de collectie. Dit 100e beeld wordt gemaakt nabij Falmouth, in het Britse Cornwall. De twee getalenteerde beeldhouwers David Paton, afkomstig uit Cornwall, en de Bretonse Stéphane Rouget maakten het beeld van Saint Piran, de beschermheilige van Cornwall. Op 11 mei 2018 begint de “Oversteek van de Reuzen” (Traversée des Géants). Het beeldhouwwerk van 5 ton zal dan op een traditionele zeilboot naar Bretagne varen. Deze bijzondere overtocht symboliseert de monniken uit Ierland, Wales, Cornwall en Schotland die de zeeën tussen de 5e en de 9e eeuw trotseerden om Armorica (Bretagne) te bereiken. Eenmaal in Bretagne wordt de reis op 14 mei voortgezet met de (stoom)trein. Van 3 juni tot 28 juli trekt het beeld met paard en wagen door het binnenland van de regio. Een bijzondere parade. Van 26 tot 29 juli zijn er talrijke festiviteiten in de vallei.

Terug naar de middeleeuwen tijdens Fête des Remparts
Dinan, 21 en 22 juli

Om de twee jaar herleeft het mooie stadje Dinan de middeleeuwen tijdens het “Fête des Remparts”. Riddertoernooien, een middeleeuwse markt, dansfeesten, een grote optocht en vele schouwspelen, tijdens dit kleurrijke weekend neemt Dinan zijn bezoekers mee terug naar de middeleeuwen. In een feestelijke en gemoedelijke sfeer is dit de perfecte gelegenheid om het dagelijks leven van onze voorouders te (her)ontdekken. Het bijzondere decor, de middeleeuwse kostuums en de talrijke activiteiten maken dit tweejaarlijkse feest tot een bijzondere belevenis.

Het 40e jubileum van de Route du Rhum
Saint-Malo, 4 november

Om de vier jaar komen in november meer dan 200.000 bezoekers naar de kust van Saint-Malo om de zeilers uit te zwaaien die deelnemen aan de Route du Rhum – Destination Guadeloupe. In 2018 viert deze zeilwedstrijd haar 40e verjaardag. Op 4 november begint de zware, maar legendarische tocht over de oceaan vanuit de Bretonse piratenstad Saint-Malo over de ruwe Atlantische Oceaan naar het Caribische Pointe-à-Pitre. Op deze tocht van 6.500 kilometer is aan boord slechts één persoon toegestaan. De zeilers staan er tijdens deze avontuurlijke race dus helemaal alleen voor! In de 11 dagen voorafgaand aan de wedstrijd zijn er talrijke (gratis) festiviteiten in Saint-Malo.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.