Met Bike Motion begin het fietsseizoen

Met Bike Motion begin het fietsseizoen 9

Er op uit met de fiets. Foto: Elkedagvakantie


‘Met Bike Motion start je fietsseizoen’ is het motto van het grootste fietsevent voor de sportieve fietser in Nederland. Het event staat voor de aftrap van het fietsseizoen. Talloze deelnemers presenteren hun nieuwste fietsen, onderdelen en accessoires. Deze editie is voller dan ooit met activiteiten, variërend van het Urban tot Exclusief voor de echte fijnproevers en voor het eerst het testen van racefietsen. Bike Motion Benelux wordt van 2 tot en met 4 maart 2018 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Overzicht van de activiteiten:

(e)-MTB parcours e-powered by Bosch
Hardtail of full-suspension? E-power of niet? 29-er of 27,5 inch? MTB of e-MTB? Voor wie op zoek is naar een nieuwe MTB. Op het spectaculaire indoor e-MTB parcours e-powered by Bosch kan alles worden uitgeprobeerd.
Locatie: Hal 9 en 10

Exclusief
De echte fijnproevers gaan in ieder geval naar het Exclusief Plein, met de meest exclusieve merken, high-end fietsen en unieke producten.
Locatie: Hal 11

Personal Improvement Area (Hal 11)
Niet te missen voor de sportieve fietser die zijn prestaties het aankomend seizoen wil verbeteren of traint voor een triatlon. Bezoekers kunnen op dit plein terecht voor een (nul)meting, trainingsschema’s, voedingsadviezen en sporttests. Bij Wattbike kunnen bezoekers een FTP-test laten afnemen.
Locatie: Hal 11

Urban plein (Hal 10)
Wat zijn fixies? Juist ja, fraai vormgegeven racefietsen om snel mee door de stad te scheuren. Themaplein Urban staat in het teken van de subcultuur waarin het draait om de hipste fietsen in de meest gave vormgeving.
Locatie: Hal 10

Servicestraat
Benieuwd naar de technische staat van je huidige fiets? Experts van onder andere FietsNed onderwerpen het voertuig aan een APK-keuring. Naast de check-up geven zij advies hoe de bezoeker er voor kan zorgen dat de fiets weer zo goed als nieuw wordt. De enige voorwaarde is dat bezoekers hun fiets meenemen naar Bike MOTION. Er zijn kleedruimtes, douches en dit jaar ook een bewaakte indoor fietsenstalling.
Locatie: Hal 8

Toertochtenplein
Overzicht van de belangrijkste toertochten in binnen- en buitenland. Bezoekers krijgen de gelegenheid zich direct in te schrijven.
Locatie: Hal 10

Testen van racefietsen
Een racefiets kan er nog zo mooi uitzien, wil je er echt gevoel bij krijgen dan wil je er op de openbare weg op rijden. Bike MOTION Benelux stelt bezoekers in staat racefietsen ‘live’ te testen buiten het Jaarbeurscomplex.
Locatie: Hal 8

Live koers kijken
Tijdens Bike MOTION vinden er twee belangrijke wielerwedstrijden plaats. Strade Bianchi én de 1e etappe van Parijs – Nice. Bezoekers kunnen in het Cycling Café beide wedstrijden live volgen via Eurosport.
Locatie: Hal 11

Ambachtsplein
Het bouwen van een fiets is een ambacht. Op Bike MOTION kunnen bezoekers dit van dichtbij bekijken. Dipping, airbrushen, chroomlakken, het vlechten van wielen, het repareren van frames en onderhoud van voorvork en dempers. Uitleg en demonstraties worden gegeven door Van Gemert, Frieke Bikeboosting, carbonreparatie.nl en Bikesuspension.nl/Bikeservice van Dijk.
Locatie: Hal 9

Themaland: Zwitserland
Op Bike MOTION Benelux kunnen bezoekers volop de Zwitserse sfeer proeven in elke hal. Zwitserland past perfect bij sportieve- en recreatieve fietsers. Hier geen massatoerisme, maar ongerept natuurschoon. De bergen, meren, gletsjers en bossen van Zwitserland trekken al ruim 100 jaar outdoor-liefhebbers aan. De afgelopen decennia is er ook een fiets-infrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen. Bezoekers kunnen de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgen, meedoen met uiteenlopende activiteiten en mooie prijzen winnen.

Meer weten?
http://www.bikemotionbenelux.nl/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.